Saturday, April 30, 2011

IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA





jom join  SINI

efa rasa Keyrul mesti pilih blog efa untuk di iklan kan 
sebab blog efa nie trafic die sentiasa kurengg..
tak kesian ke? tolong laa sikit..huahuahua 
saja wat ayat kesian dengan harapan akan di pilih..
hehehe.. tQ



Follower ke-800 [Kayif dot Com]

malas nak cakap banyak, jom layan blog abg macho nie..hehe
yang katanya teruja dapat jadi folower ke-800..hehe
(ada tawaran hebat di blog beliau, sila terjah)

blog beliau sangat mantap..follower beliau jauh lagi ramai dari blog efa nie..
terima kasih daun keladi kepada beliau dan semua yg sudi follow..
terutama sekali kepada abg jambu a.k.a AdyBudika... hahaa
lain kali datang lagi okey... :)



Adybudika ajak gaduh?? dia ingat aku takut



apa perasaan anda sebagai wanita 
bila ada teman lelaki atau orang yang anda sayang ajak bergaduh?
memang  pantang keturunan ku di cabar...
lebih-lebih lagi bila lelaki nak cari gaduh tak tentu pasal..

 malas nak cakap banyak,
nak gaduh sangat kan, jom laa..!!
agak-agak, siapa akan menang nie??

saya terima cabaran AdyBudika...!!


kepada Blogger2 Gadis yg nak join efa, sila laa..
ada hadiah misteri untuk anda..!! :)

Friday, April 29, 2011

Perkahwinan Putera William dan Kate Middleton: 29 April 2011








pasti ramai yang menyaksikan majlis perkahwinan di raja nie..
tiba-tiba berangan nak jadi puteri laa..hehe

Siaran langsung:
  • TV7: Bermula 3.30 petang hingga 8.30 malam
  • Astro 512 BBC World News: Bermula 4.30 petang
  • Astro 511 CNN: Bermula 2 petang
  • Astro 735 ITV Granada: Bermula 3.30 petang
  • Astro 707 TLC: Bermula 3.00 petang
  • Astro 514 Skynews: Bermula 5.00 petang
maklumat lanjut di SINI





*tak dapat tengok live kat TV.. kena study..
tengah exam sekarang dan besok 2nd paper..wish me luck k :) 
TQ

Friday, April 15, 2011

Efa Suka 777..terima kasih...




dah lama sebenarnya efa tunggu angka nie..hehe
suka sangat no. 777
bila laa nak jadi 7777 pulak kan..hahaha

terima kasih kepada semua kawan-kawan yg sudi follow blog efa nur..
dan jom berkenalan dengan insan bertuah no.777.. :)



gambar curik dari blog beliau..
jangan maraa aaa...hehe :)



mekasihhhh...


CONTEST ALYA : AKU DAN ALAM.


nak joinye, klik SINI

tarikh tutup 30 April 2011
 
 
gambar efa dan alam...

 
gambar nie masa efa kat Kellies' castle, Perak  
 
 
 
 

kawan-kawan, jom join contest nie:
 
 
 
 

Blogger Girl

walaupun efa tiada nama dalam dunia blog nie, (tak fofular)
tapi paling kurang, efa glemer dalam kelas..haha perasan betul..!!
ada apa pada nama? pada glemer? pada fofular?
bak kata Fafau
"jangan cari glemer, biar glemer cari kita"

eehh..apa motif kau nie tipah oi..??hahaha
belasah laa..tak penting pun glemer nie..
aku menulis bukan kerana nama tapi kerana mama..eehh....
buat apa kalau follower beribu raban tapi blog tak berkualiti kan..
macam blog efa nie...harap je ramai follower tapi hampeh.. content ntah hapa hapa..hahaha 
(ehh..ramai ke follower kau tu??) 
efa bersyukur dan terima kasih pada yg sudi follower blog efa...
maaf di atas, di kanan, di kiri dan di bawah layanan yang kurang memuaskan....

sebenarnya efa nak kongsi cerita nie.....

GELARAN

mengikut sejarah, antara gelaran yg pernah di berikan kepada efa sepanjang pengajian degree nie adalah seperti berikut:

PINKY GIRL
gelaran nie  efa suka..haha
di sebab kan efa nie gila pink, apa saja barang efa akan kelihatan pink..
sebab tu kawan-kawan panggil minah pink or pinky girl..haha
tak sangka sampai sekarang tabiat gila pink ku masih tak hilang..
tunggu dah tua kot baru berubah warna...haha

KOLEJ GIRL
dari sem 3 sampai lah sem 5 sekarang efa masih duduk kolej..
budak manja laa kata kan..hehehe
sem lepas cipta rekod apabila dalam kelas efa sorang je duduk kolej..
yang lain semua duduk rumah sewa..haha
di sebabkan itu lah mereka menggelarkan diri ku
kolej girl...huahuahua takpe..layaann..

BLOGGER GIRL
dan sekarang gelaran nie menjadi sebati dalam diri..wakakaka
di sebab kan efa nie antara blogger aktif dalam kelas,
ia menjadi bahan..jahat kan..huahuahua
kalau ada apa-apa je berkaitan internet ke blog ke
mesti nama efa naik..blogger girl...
mekasih laa ye...touching i..
glemer laa jugak tu kan..haha

ini laah dia budak-budak kelas efa..haha
Degree in Tourism Management UiTM Puncak Alam 
(part 5 minor culinary)


BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT!

 
 
APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA .. 
efa paling minat kat SHINCHAN nie...
sebab suka tengok dia menari..haha 
terbaekk..!! boleh hiburkan hati bila tengok Shinchan..


 
APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK 
 cerita nie hah..
paling menyampah bila tengok TV, 
adik-adik efa bukak cerita nie...
tak minat langsung........
 
 
 Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ... 
 
*
 *
 *
 *
 *
 *
 *
*
*
*
*
*
*




 
 POPEYE...!!
 sebab popeye  kuat 
bila dia makan spinach..haha
lepastu dia suka tolong awek..hahaha
sebab dia best laa....kehkehkeh
eehh..superhero ke popeye nie??haha


okey,sekian mekasih..


Pengaruh Blogger Gurlz

tersebut la al-kisah di sebuah padang pasir...
 ok, tiada kena mengena..
berkenaan dengan tajuk..
efa berjaya mempengaruhi ramai rakan kelas untuk terjebak ke kancah blogging..haha

kemain dulu korang kutuk-kutuk aku blogging kan...
sekarang baru korang tahu...hahaha *gelak jahat
tapi mereka nie kurang aktif...
sekadar suka-suka je kot join aku blogging..haha
al-kisah...

  • efa bersama Ahpen... 
    mengikut sejarah melayu, di awal semester dulu, si Ahpen nie kutuk-kutuk efa sebab aktif blogging...siap warning nak buli efa satu sem..wahahaaha
    last-last tak sampai setengah sem, beliau muncul dengan blog sendiri kan..
    pastu siap kutuk-kutuk aku kan...haha
     
    oowwhh...sebenarnya bukan efa yg menjadi pengaruh kuat si Ahpen nie..
    tapi kekasih hati beliau si Mawar Plastik...!!
    rasanya cik Mawar memaksa si Ahpen untuk buat blog kot..hahaha
    (stetmen saja nak cari gaduh nie)
    efa bersama cik Mawar :)
    dan yg  paling special buat kekasih awal dan akhir..waaahhh...
    hehe..my bestfriend pun sekarang dah ada blog..
    bersama kimmey Ramie :)

    dan buat si kurus nie....beliau dah lama ada blog tapi kurang aktif..hehe
    sesiapa minat nak jadi model, boleh kunjungi blog Ren..
    beliau phographer handalan..hehe :)
  • Okey, happy Blogging buat kalian semua....
    *aku tunggu Atiqah Roslan buat blog..hehe
     
     

[ Bloglists] Jom Masuk Bloglist Prince Untuk Bulan Mei Nanti


syarat -syarat...

1.buat entry..letak header blog ni dan tulis tajuk cam kat atas tu..
DONE!
 
2.bagi sebab kenape kowang nak join bloglist aku..kena jujur....
sebab nya nie...
" sebab aku dah cuti..so aku boleh blogging habis -habisan.."
copy paste..sila cari maksud tersembunyi...

3.apa pandangan kowang tentang aku dan blog ni....jawab kena ikhlas..(nak kutuk pun boley )
nak kutuk...lalalala...
simpan laa dulu..tunggu 800...hahahaha ;D

mekasiihh.....


Zara Ayu baik hati... :)

anda kenal siapa ZARA AYU??
penyanyi baru berbakat besar...
belum kenal??
meh tengok SINI

tujuan efa buat entri ini sebagai tanda terima kasih kembali kepada Zara Ayu kerana status beliau di fb.. mula-mula baca terkejut juga sebab ada url blog efa.... macam tak percaya je..huhu pertama kali nie orang hargai dan berterima kasih kat efa sebab buat entri tentang mereka... tiba-tiba rasa bahagia.. yelaa.. kau bayangkan selama nie, dekat 18juta entri kot efa buat pasal Siti Nurhaliza, pernah ke beliau ucapkan terima kasih atau tinggalkan paling kurang 1 komen?? takde kan.... ehh...oiii...kau budget kau tu artis top ke Tipah oiii..?? siapa kau di hati Siti..??? waaahhahahahampeh..!! ok, tak lawak!

sambung balik cerita asal..

urrmm..efa sebenarnya tak tahu dari mana Zara Ayu dapat tahu tentang entri yang efa tulis pasal beliau...
(apasal banyak sangat ayat tahu nie..hehe)
owwhh..pakcik google kot..hihi
serius tak sangka beliau akan datang singgah baca... 
so,efa akan lebih berhati-hati bila menulis tentang seseorang selepas ini.. tak kira laa artis ke peguam ke tuan tanah ke...yang penting orang...hehe motif???
oowwwhh ye..mungkin Siti Nurhaliza selalu baca blog efa.. cuma malu nak komen kot.. 
(think positive ok) hahaha

ok..mengarut 
istimewa buat ZARA AYU :
+semoga impian menjadi kenyataan...
+semoga menjadi artis berjaya suatu hari nanti...
+anda mempunyai bakat besar..jangan sia-siakan ok..
+jangan sombong bila dah berjaya..
ingat lah kat EFA NUR..haha
+kurangkan kontroversi, tingkatkan segala prestasi..
(macam pernah dengar ayat last tu kan..)

okey, sekian, mekasssiiihh....



Thursday, April 14, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI





Giveaway Ujang9897

 
 yeeaahh...efa nak join
1st Giveaway Ujang9897...!!
 
hadiah merupakan 
pakej percutian 5hari 4malam
di rumah ujang..wahahaha 
ok..tipu...

nak tau hadiah lumayan giveaway nie??
meh gegar UJANG..!!!
 

1) Letak Header Pilihan Malaysia kat atas tu ...hahahah (tak wajib)
ujang,efa dah letak..hahaha

2) Letak satu gambar korang yang sempoi ...( tak wajib) 
dah letak jugak...hahaaha
sempoi tak??? 
macam poyo jew.. T_T

3) Bebel la apa-apa..nak kutuk blog aku pun boleh...('',) ( tak wajib)
sebab tak wajib, so efa diam-diam je ye....hahaha

4) Tag 2 orang (bagitau la dorang ek)

JOM laaa join kalau tak malu..muahahahaha :)


Wednesday, April 13, 2011

Perangai Macam Haram...!!!


 MAAF....
ini bukan entri untuk mengutuk atau menjatuhkan seseorang 
tetapi
ini adalah iklan serangga perosak..!!!


sesungguhnya aku sedang di dalam 
kekusutan yg amat sangat..
hal duniawi...


besok aku ada 2 presentation..dan besok juga merupakan 
kuliah terakhir bagi semester ini...
cepat sungguh masa berlalu...
semakin semak kepala otak ini..
cepat laa habis semua nie...
SERABUT


*MAAF...ketika menulis entri ini,
penulis sedang sakit hati....!!
(otak separa sedar)


buat kamu, kita jumpa di akhirat..!!!


ZARA AYU pengganti SITI NURHALIZA??


 Zara Ayu adalah anak didik terbaru komposer terkenal Adnan Abu Hassan. 
berbakat besar..baru berusia 18 tahun..
 FACEBOOK ZARA AYU (klik)
 
Ben Ashaari cakap Zara Ayu nie bakal pengganti Siti Nurhaliza..
tekan SINI

efa akui suara beliau sedap tapi beliau still tak boleh lawan
Siti Nurhaliza...
Siti tiada galang gantinya...sebab gua nie peminat no.1 
Siti Nurhaliza..huahuahua
kepada yg tak suka, tolong jangan marah ye...

I LOVE U Siti....hehehe
 

Tuesday, April 12, 2011

Jom masuk Universiti Blogger Malaysia | Minggu Orientasi UBM


Universiti Blogger Malaysia

sempena minggu orientasi UBM,
kepada yg belum join, jom ramai-ramai..
tarikh last minggu orientasi nie besok 13 April..huhu
cepat join sebelum terlambat..

untuk sesi orientasi nie, jom kita berkenalan... :) 

~nama anda dan nama blog anda
 EFA NUR  

~sejak bila mula berblog. 
sejak 2008..
tapi baru aktif sekitar bulan November 2010  

~apa pandangan anda mengenai dunia blog kini
semakin maju..semakin hari semakin ramai blogger baru yang muncul.. 
perkembangan positif..boleh bersaing secara sihat..
ehh..bersaing untuk apa??hehehe
boleh tambah kenalan.. :)

~pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.
satu usaha yg bagus, suci lagi murni..kihkihkih 
usaha yg bagus kerana jika motif utama IPTM seperti UBM ini adalah berdasarkan info pendidikan dan isu semasa, ia dapat memberi banyak manfaat kepada pelajar-pelajar nya (blogger) untuk menambah ilmu...
selain itu, ia dapat menjadi platfom baru untuk pelajar menambah kan kenalan dan saling berhubung antara satu sama lain..
sekadar pandangan...

okey, kepada kawan-kawan, 
jom masuk
 
 

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog