Friday, May 27, 2011

Efa Nur Hilang Follower.. :(


Assalamualaikum..
so0obb..soo0b..soobb..
sedihnya rasa bila kita kehilangan seseorang atau sesuatu yg di sayangi kan..
efa terkejut bila tengok follower blog efa dah hilang..huhu 
sekarang nie efa jarang update blog sebab takde internet..
susahnya bila takde broadband nie..huhu
ini pun dapat on9 sekejap je.. :( 
uurmm..tak tau laa kenapa boleh hilang widget follower tuu...


pada yang belum follow dan nak follow blog efa,
boleh Follow kat SINI.. :)

dan kalau sudi tolong efa,
tapi sebelum tu kena
LIKE PAGE ini dulu..
kalau dah vote, boleh tinggalkan komen di bawah..

mekasihhhh....


Thursday, May 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU

  
nak join, kliksini

 Jom join ramai-ramai..
kita serbu blog baru..!! 


 sebelum tu nak minta tolong VOTE EFA NUR..
mekasihhh... :)


nak mintak tolong vote Efa Nur dan peluang anda menang hadiah


Assalamualaikum
kawan-kawan, efa ada join contest MYDIN, MY CHOICE 
nak mintak tolong sikit  pada kawan-kawan yang sudi
VOTE efa nur..
sekadar suka-suka je nie...hehe
kalau sudi nak vote, 

CARA-CARA untuk VOTE: 
2)  Klik MyDin Contest dan Enter Contest seperti gambar di bawah 


 3) klik Gallery dan Search by name: EFA NUR and submit.


4) klik VOTE 



TERiMA KASiH pada anda yang sudi VOTE gambar Efa Nur.. 
kepada yang dah vote, tinggalkan link kat ruang komen ye..nanti efa bagi hadiah buat anda yang bertuah :)


SIti Nurhaliza sertai Askar Wataniah



Datuk Siti Nurhaliza dan beberapa lagi selebriti terkenal akan menyertai Askar Wataniah.  mereka akan menjalani latihan yang di adakan dalam tempoh 39 jam. Datuk Siti Nurhaliza dan beberapa lagi selebriti lain akan menjadi ikon untuk menarik lebih ramai menyertai Askar Wataniah. selain itu, ia juga bertujuan untuk memberi motivasi kepada tentera kita yang berkhidmat di luar dan sempadan negara. 

efa amat menyokong Datuk Siti sertai Askar Wataniah kerana efa juga merupakan Askar Wataniah ketika pengajian diploma dulu...hehe :)

efa bersama Askar Wataniah Kolej Shahputra Kuantan 2007

(klik gambar untuk cari Efa Nur)hehe..

gambar di atas ketika Rekrut di Kem Susur Tembeling, Jerantut pada 2007.
walaupun dah dekat 4 tahun kursus nie, kenangan pahit manis suka duka semasa menjalani latihan tetap terpahat di hati..huhu
semangat Cintakan Negara.
Jom Sertai Askar Wataniah..!!

sumber dari: mynewshub.my

Monday, May 23, 2011

si comel


khas buat pencinta kucing...





Assalamualaikum..
Lama dah efa tak update..beku sudaa blog ku ini..hihihi kesibukan melanda (sibuk la sangat) di sebabkan intersesi sebulan nie, harusss bekerja keras demi negara tercinta..waahh...tapi sebenarnya semua ini terjadi akibat ketiadaan internet..dan malassss....hehe

owwhh ye..sebagai penawar duka bagi hati yang lara, tatap lah gambar si comel di atas.. memang comel kan si comel itu? :) nama beliau Comel, milik Zira.. (my housemate) ye, saya telah jatuh cinta pada si comel..!! beliau sangat nakal dan pemarah.tapi tetap comel..hehe


siapa suka kucing,angkat laptop... :)


gambar comel kredit to FB NANA :)

Tuesday, May 10, 2011

Selamat Bercuti...

yeeaayy..yeeaayy..cuti..h0oorey..!! hehe

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...hari nie last efa dekat kolej.. baru je siap kemas barang..sempat lagi nak update nie..hehe lepas nie balik rumah terus... pejam celik pejam celik, dah habis semester 5 nie rupanya.. sekejap sangat.. rasa macam baru je mula kuliah..huhu lepas nie cuti 4 bulan..tapi efa ada intersesi sebulan bermula 16 mei nie.. cuti sekejap jela..huhu 

efa nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua kawan-kawan yg follow dan tinggalkan komen di blog efa..MAAF tak sempat nak balas semua..nanti jika ada kelapangan, efa balas jejak anda semua okey :) urrmm..sebenarnya mood blogging dah kurengg sekarang..tak tau laa  kenapa..rasa macam blog efa nie tak best je...kan?kan?hehehe..

okey la, doakan semoga result efa sem nie lebih baik dari sem lepas ye...aminnnnn :)

dah habis exam nie, teringin nak makan benda nie...
 
RUSKI-makanan segera kegemaranku..hehe
efa sebenarnya berhenti makan maggie mula dari awal sem nie..saja nak try test tengok..hehe yelaa..amalkan makan maggie nie kan tak berapa elok.. tapi itu lah yang paling best bagi student.. jimat,cepat dan sedap..haha dari efa diploma maggie meneman perut efa di kala kesunyian..hehe tapi Alhamdulillah efa berjaya tak makan maggie untuk 1 sem nie..terasa macam hebat je..haha dan di sebabkan exam dah habis, jap lagi nak pergi borong RUSKI banyak-banyak...hihihihi...

okey laa...
semoga anda semua sentiasa di Rahmati Allah dan bahagia hidup di dunia & akhirat :)
terima kasih sudi singgah di blog efa yang tidak seberapa ini...


 efa suka sangat gaya penulisan Kakak ini..BEST..suka jenguk  blog KakZakie.:)

okey la..efa nak pergi bercuti..bye! 


Friday, May 6, 2011

saya blogger muslimah

 
SAYA BLOGGER MUSLIMAH
 
 
segmen ini anjuran Blog Pilihan Hati
efa nak tag
JOM JOIN SINI 


Suami orang mahu pinang saya...



SAYA masih bujang dan kerap dilukai lelaki yang lebih kurang seusia dengan saya. Sejak tahun lalu, saya tawar hati untuk menjalinkan hubungan dengan lelaki bujang. Kalau ada pun, hanya selesa berkawan.

Saya pernah berkawan rapat dengan suami orang kerana lebih selesa dengan mereka tetapi hubungan hanya terbatas sebagai kawan sebab saya tidak suka berkongsi kasih.

Bagaimanapun, masalah mula timbul kebelakangan ini apabila ada kenalan berstatus suami orang meluahkan yang dia menyukai saya. Dia ingin mengambil saya sebagai isteri yang sah.

nak tahu lebih lanjut, jom baca kat SINI. 


T___T

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011


jom JOIN kat SINI 


Wednesday, May 4, 2011

Ayat-ayat cinta


ayat-ayat cinta..

tak perlu kata apa-apa..

(terkesan kat hati)


BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN

jom join kat SINI

persoalan yang sering bermain dalam kepala efa
mengenai LELAKI ..
betul ke lelaki nie mudah berubah selepas kahwin??
dan
lelaki suka tak perempuan yg manja dan suka merajuk??hehe

sila jawab...


oohh ye..sekarang tengah exam..
doakan kejayaan efa ye kawan-kawan.. :)
 TQ


Tuesday, May 3, 2011

GANJARAN SEORANG ISTERI DI SISI ALLAH S.W.T


Alangkah indahnya seorang isteri..
 Beruntunglah seorang wanita yg ada rahim ini 
kerana dia bekerja dengan Allah…
jadi "kilang" manusia.

Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh…
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.
Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah.
Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang..
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis
nyawanya.

 Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,
itu dianggap mati syahid, 
Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran siksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.
 Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.

Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah..
ganjaran Alah keatasnya jua.
Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat 
dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.

Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.
 Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah,
segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..
Dinasihatkan kepada semua wanita
supaya faham akan syariat Allah 
agar tidak derhaka denganNya.

 Sesungguhnya 
wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki.
Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki 
supaya dia hampir kepada kamu(lelaki),
lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,
dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.





Sunday, May 1, 2011

Artis Paling Seksi



 waaaahhh...buat julung kali nya efa nak tayangggg gambar artis yang paling seksiiiiii...!!!!
mari dekat mari rapat abang abang pakcik pakcik kakak kakak semua....hahahahaa

Makhluk Tuhan paling seksa

aaauuuwwww caaakk...!!!
 Cantik tak?? hihihihi
macam bercahaya je muka efa tu kan..haha
menyelam bersama dolphin....
tapi pemandangan tu tak berapa cantik laa...kan..kan..
maaf efa terpaksa seksi buat sementara waktu..hehe
 Jangan marah ye..


gambar tu sebenarnya untuk nie..







hahaha..main-main je sebenarnya nie...hehe
saja nak try test tengok...
rupanya benda nie untuk di Vote..kihkih
so, tolong jangan vote efa nur!! haha
tak berminat tapi hadiah dia best woooww...
melancong ke New Zealand 
Berminat?? 
boleh join kat SINI :) 






TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog