Tuesday, July 26, 2011

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

 Assalamualaikum..
 
Jika abg Ady Budika muncul dengan gaya paling montel nya setelah lama menyepi, Efa Nur pula muncul dengan gaya paling sopan...hikhikhik
 
lama juga Efa menyepi..sibuk dengan kerja..hehe tinggal lagi lima hari je nak habis :)
dan dikesempatan ini, efa luangkan sedikit masa untuk menyertai GIVEAWAY sempena pemergian abg Ady Budika yang montel lagi gebu ke Phuket untuk bercuti-cuti luar Malaysia..hehe 
 
syaratnya kena berikan tajuk entri yang paling di sukai dalam blog Ady Budika, dan nyatakan gak kenapa suka entri tu?
dah macam soalan SPM pulak nie..buat karangan melebihi 350 patah perkataan..hehe
 
 
jawapannya: Efa suka semua entri abg Ady..dan yang paling di sukai adalah entri INI kerana dari entri itu  lah terbitnya bibit-bibit awal percintaan perkenalan kami..sweet tak??haha cari pasal..terima kasih abg Ady :)
 
sekian, dengan lafaz Bismillah, efa mengharapkan penyertaan kali ini akan berjaya..aminn :)
 
terima kasih

Wednesday, July 20, 2011

percutian terindah




DISNEYLAND

Assalamualaikum..
Alhamdulillah...Syukur kita masih lagi di panjangkan usia. Selawat dan Salam ke atas Rasul junjungan.. semoga hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini.. aminnn.. 

Syukur juga untuk percutian terindah selama 4 bulan nie.. :) lama betul cuti semester kali nie kan..mungkin ini lah pertama kali dan terakhir efa merasai cuti selama 4 bulan semasa belajar..hehe  Alhamdulillah, untuk cuti sebulan pertama, efa buat intersesi.. lepas habis je dapat job.. promoter Disney Event kat Bukit Jalil (30jun-10julai) lepastu cuti 10 hari, dapat lagi job lain.. event juga..kali nie lagi dekat dengan rumah  :) kat Alamanda, Putrajaya (20-30Julai) hari nie la mula..kejap lagi nak pergi kerja dah nie..hehe

lepas habis event nie mungkin efa nak berehat sepenuhnya..sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi..dan lepas raya dah mula semester baru.. semoga segala usaha efa di Rahmati Allah..aminn :)




p/s: gambar Disneyland di atas sekadar hiasan ye..tiada kena mengena dengan ini cerita..hehe

Wordless Wednesday #1 -Angry Bird!



Tuesday, July 19, 2011

SELIMUT PUTIH


SELIMUT PUTIH

bila Izrail datang memanggil
jasad terbujur di pembaringan
seluruh tubuh akan menggigil 
sekujur badan nan kedinginan

tiada lagi gunanya harta
kawan larib sanak saudara
jikalah ada amal di dunia
itulah hanya pembela kita

janganlah mahu di sanjung-sanjung
engkau di gelar manusia agung
sedarlah diri tahu diuntung
sebelum masa keranda diusung

datang masanya insaflah diri
selimut putih membalut badan
tinggal semua yang dikasihi
berjuanglah hidup sepanjang zaman



pernah dengar tak lagu nie? nyanyian asal kumpulan El Suraya

p/s: Mentaati perintah Allah bukan sekadar melakukan solat ikhlas kerana Allah semata-mata tapi hendaklah kita jangan bermusuh sesama saudara Islam, tidak berkhianat, tidak bercakap bohong, tidak mencaci dan tidak takbur..mari sama-sama kita beramal :)



BEN ASHAARI ,AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA



  efa pilih dua blog nie sebab mereka antara yang terawal komen di blog abg ben..hehe
dan lagi satu blog newbie ini :)
efa pilih miss dynda kerana beliau budak sombong yang TAK sombong..! 


TERIMA KASIH :)


BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

 
BLOG EFA NUR 
mula di buka pada Ogos 2008, kerana pengaruh di tempat kerja..hehe
masa tu efa praktikal di sebuah travel agensi di Putrajaya
syok tengok staff lain buat blog cantik-cantik.. :)
join laa sekali..masa tu blog nie di jadikan catatan kisah peribadi je..hehe
dan mula aktif pada November 2010
efa minat melancong..dan masih menuntut di
UiTM Puncak Alam dalam jurusan Pelancongan :)

idola blogger dah tentu lah blogger otai
teringin nak berjaya macam beliau dalam dunia blog nie

huurrmm....kenapa blog efa patut dipilih sebagai 
blog yang patut di singgah setiap hari ?
no comment...tettt..!! hehe
rasanya itu hak individu..
jika anda suka, anda boleh datang setiap hari..
jika tak suka, anda boleh datang selang sehari..kehkehkeh
boleh di terima ke nie??hehe



Wednesday, July 13, 2011

Lirik lagu BERIBU SESALAN

Efa Nur suka sangat lagu nie..!! kehkehkehkeh....
setakat nie masih belum jemu dengar lagu nie walau sebanyak
doplohempat juta kali sehari..
gabungan 3 Suara yang memang manto0pp..!!
marilah kita menyanyikan lagu ini bersama-sama..
klik pada VIDEO lagu nie..hehe


BERIBU SESALAN

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku
 
 
 

Friday, July 8, 2011

cepat..cepat..


CEPAT..CEPAT...
cepat laaa sikit masa berlalu..
TAK SABAR NAK 






















HABIS KERJA...!!!
lagi dua hari je..ahad nie last..hehe
sesiapa yang free2 hujung minggu nie meh laa datang 
Dewan Sri Putra Bukit Jalil..
ada Branded Sales Carnival..
discount sampai 80%...
boleh beli baju raya awal-awal..hehe



event:
Branded Sales Carnival
Warehouse sales by Asia Brands
 
~Anakku, Disney, Diesel, BUM Equipment,
Little Polo, Audrey, Cocoon, Mickey Mouse, Antioni, 
Lilian, Bontton, Union Bay and more!~
 
 
Location:
Dewan Sri Putra,
Stadium Bukit Jalil


Promotion Period:
30 June - 10 July 2011

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday #10

Wordless Wednesday #9-Fuuhhhhh

Wordless Wednesday #8-LOVE


Wordless Wednesday #7-anak ikan

Wordless Wednesday #6- SENYUM ITU SEDEKAH :)



Wordless Wednesday #5- Mr. Bean


Wordless Wednesday #4- Bunga plastik

Wordless Wednesday #3-Comel


Wordless Wednesday #2-Dugaan

Cerita Kedai Kopi



Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati Salam


Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi



Ada satu hero Melayu namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

Asal boleh masuk TV dia mesti buat
Awek tengok jambu laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat

Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis

Jakun ke pelakon jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi seorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok geram dan sangkut
Datuk outstation apa lagi angkut
 

I'm in the mood for love
Simply because you're near me
Honey but when you're near me
Well I'm in the mood yes
I'm in the mood for love


Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk

Datuk pergi London lama pucat bila balik
Bini buncit sikit tahu dia tak boleh naik
Datuk pergi London dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit

Apa kesudahannya apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk TV lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati rentak keluarga Marley

Hamba di Belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kopi Malaysia

Aku cerita dia ketawa
Tak kering gusi jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea

Topik-topik intelektual di diskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace love and harmony reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady


Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati yeah
 
 ~Malique feat Salam~


Wordless Wednesday #1-Hati Lara

Sunday, July 3, 2011

GEGAR BLOG JULAI 2011

sekarang sedang berlangsungnya
Branded Sales Carnival
Warehouse sales by Asia Brands
 
~Anakku, Disney, Diesel, BUM Equipment,
Little Polo, Audrey, Cocoon, Mickey Mouse, Antioni, 
Lilian, Bontton, Union Bay and more!~
 
 
Location:
Dewan Sri Putra,
Stadium Bukit Jalil


Promotion Period:
30 June - 10 July 2011
 
 
 
 jom kasi GEGAR..!!
 
 

 

Friday, July 1, 2011

31-7 Birthday Giveaway!


Assalamualaikum..
Giveaway nie special sebab di anjurkan oleh
blogger kembar empat lain ibu lain ayah..hehe

HAPPY BIRTHDAY to

Sunah Sakura - 31 Julai 1987
cik pulau - 31 Julai 1988
CiKaLi - 31 Julai 1989
gadis melayu - 31 Julai 1990
 
 SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN BUAT KALIAN..

ALLAH SELAMATKAN KAMU.. 
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU SEMUA

~ucapan~
"Semoga kalian BERJAYA & BAHAGIA di dunia & AKHIRAT"
"jaga diri jaga peribadi, jaga kembar kalian"
akhir kata,jangan nakal-nakal..hehe
selamat hari tua..
love u all..
 
 
sharing is caring..makan kek nie sama-sama ye..hehe 




TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog