Thursday, September 29, 2011

GIVEAWAY " ANUAR ZAIN vs SITI NURHALIZA"

 Efa dengan berbesar dan berbunga bunga hati nak join giveaway yang sangat best nie... ^^
jom laa ramai ramai join GIVEAWAY " ANUAR ZAIN vs SITI NURHALIZA" Gerenti puas hati..hihi
Giveaway nie anjuran blogger hebat [abg EQbalZack] ^^
tarikh akhir giveaway nie pada 5 Oct 2011.

Hadiah giveaway nie sangat best sebab boleh menang CD terbaru Dato' Siti Nurhaliza.. ^^
oowwhh...i sukaaa sangat..hehehe 
harap-harap ada lah rezeki Efa untuk menang CD Dato' Siti nie kann... aminnn ^^


PRIZE x 1
Winner will get Siti Nurhaliza's  latest CD - ALL YOUR LOVE

PRIZE x 1
Winner will get Anuar Zain's latest CD - ANUAR ZAIN
 
 
apa tunggu lagi??
Jom join 
GIVEAWAY 
 
 

thanks ^^

 

Monday, September 26, 2011

PAKEJ UMRAH “CINTA RASUL” [20 FEB - 3 MAC 2012]






 

PROGRAM UMRAH “CINTA RASUL”
Bimbingan: Ustaz Hafiz 
(019-5780711)


Tarikh                   : 20 FEB hingga 3 MAC 2012 (13 hari /12 malam).
Penerbangan         : MAS: KUL-JED-KUL
Harga                   : RM5400 seorang.*
Hotel                    : Rawasi Misfalah (200m) –atau setaraf- di Mekah,
Dhiyafah A-Syarq (50m) –atau setaraf- di Madinah.



*Harga tertakluk kepada perubahan harga tiket penerbangan. Potongan RM300 diberi untuk kanak-kanak 11 tahun ke bawah. Tambahan dikenakan untuk permintaan bilik khas berdua atau bertiga



Kelainan yang dibawa:

1.    Berobjektifkan usaha menanam cinta Rasulullah r melalui kuliah ‘Sirah Nabawi’ sepanjang di Tanah Suci, sejak kelahiran sehingga wafat baginda r. Tidak kenal, maka tak cinta. Tanpa cinta pada Rasulullah r, maka tidak akan sempurna syahadah seorang muslim.
2.    Melawat beberapa lokasi tambahan yang tidak dilawati oleh pakej umrah lain. (Tidak disebut di sini atas sebab-sebab tertentu)
3.    Menikmati pelbagai juadah makanan Arab atau makanan sunnah Rasulullah r yang unik. (Nasi unta, mandi, madhghut, kabuli, sawahili, kabsah dll)
4.    Bimbingan umrah yang terperinci dan luas berdasarkan perbincangan pelbagai mazhab.
5.    Perkongsian tips-tips rahsia, sama ada tips ibadah yang sering terabai, tips kehidupan di Tanah Arab, tips membeli kurma mahupun ole-ole yang berbaloi.
6.    Pakej akan dipimpin sendiri oleh Ustaz Hafiz (alumni Univ. Madinah).


PROGRAM UMRAH “CINTA RASUL”
Bimbingan: Ustaz Hafiz 
(019-5780711)
untuk maklumat lanjut, 
sila hubungi Ustaz Hafiz ^^


.




Sunday, September 25, 2011

SEGMEN Santai Ben Ashaari ^^


 dah lama tak join segmen..hehehe 
jom memeriahkan


kepada semua peserta segmen ini, efa akan kasi gegar di blog anda ye.. ^^
efa pilih semua blog nie sebab semua terbaikkk..!! ^^
terima kasihhhh....hehehe ^^
SALAM PERKENALAN... ^^


  1. Paih Ujey http://paihujey.com/blog/ 

Kata Mutiara



Kadang-kadang Tuhan turunkan petir dan kilat
kita menangis mencari di mana  
hilangnya matahari,
rupa-rupanya Tuhan hendak beri kita
pelangi.


Terkadang, kita tidak dapat apa yang kita impikan. 
Lalu, kita menyalahkan  takdir kerana terlalu kecewa.  
Sedangkan, kita tidak sedar, 
apa yang kita perolehi adalah 
 lebih baik dari apa yang kita harapkan.



 bersabar lah sayang...
jika apa yang kamu impikan tidak dapat,
yakin lah apa yang di perolehi itu adalah yang terbaik.
bersyukur dengan segala galanya yang kamu ada..
itu lah yang TERBAIK ^^

bersabar ye duhai hati ^^




thanks sudi baca ^^


Saturday, September 24, 2011

JOM join cabutan bertuah ^^

 


JOM JOIN kat SINI ^^

buat MRS WEIYDA,
  terima kasih buat cabutan bertuah ini..
semoga diri ini bertuah..hihihi ^^
sangat cute kiut miut..
COMEL ^^





thanks sudi baca ^^

perkahwinan Memey dan Norman Hakim

 



 Di taja berjuta juta..???
ape kes..?? 
sorry laa..saya tak berapa minat..
cuma pelik..huhu

walau ape pun, saya mendoakan 
semoga perkahwinan mereka berkekalan
hingga akhir hayat.
.aminn

jangan sampai majlis kahwin meletop
gah sana gah sini..
tup tup....

okey, tak baik doakan yg tak baik..
dah rezeki mereka..
sama sama lah kita mendoakan yg terbaik buat mereke mereka ye..
termasuk laah diri kita..hehe ^^


untung tuan punya badan...
hope kekal laa sampai bila bila ye...





psstt: i love u kak Abby..
tiba tiba.. ^^


MAAF kan saya jika entri ini tersinggung hati sesiapa
sekadar suka suka ajer yer... ^^

thanks sudi baca ^^

Kisah Hati Ini ^^

 

*ini bukan Efa Nur*
model: Kimmey Ramie ^^


Meatball IKEA 20 ketul RM16 ^^

Selamat pagi Malaysia..!! ^^ [sebut dengan riang gembira bersama nada hati yg berbunga bunga ^^]
 Syukur Alhamdulillah kita masih lagi bernafas dan di beri peluang dan ruang untuk meng-update blog dan bersuka ria menceriakan hari hari kita. Jangan fikir kan masalah okey! ^^

"semoga hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini" aminnn ^^

Sabtu 24 September 2011
lokasi: Kolej Rafflesia 4, Bilik no.4 [B4], Tingkat 9, UiTM Puncak Alam.

 Tiba tiba perasaan hiba datang ziarah.. tiba tiba saya rasa sedih. tiba tiba saya tinggal sorang dalam bilik nie.. huaaarrgghhhh... T_T roomate housemate semua balik..termasuk laa adik saya yg 1 rumah pun meninggalkan saya sendirian [pergi shopping].... T_T **nangesss laju laju**

Saya ingat saya akan gembira tinggal sorang sorang..kononnya saya boleh study.. siapkan assignment.. boleh buat apa yang patut..tapi..oohhh rupanya tidak..saya rasa sangat sedih nie..bosan pulak tiba tiba.. T__T 

tapi takpe, saya tau saya kuat..hehehe [ayat macam mintak penampar jerrr..kn..kn..] MAAF.


saya memang suka mengarut. banyak keje sebenarnya yg saya kena buat..hehe ^^ [muka tak gembira]
tapi sebenarnya hati saya masih berbunga bunga cinta ^^

sebab

khamis hari tuu.... 22/9/2011 saya sempat berjimba jimbo bersama rakan rakan taulan..hehe kami menghabiskan masa bersama untuk shooting drama terbaru di IKEA..haha ^^
lepas makan meatball, kami bergambar gambar bajet artis..sweet kan??hehehe ^^

dan balik malam tu kami singgah makan kat uptown hawker Damansara... lagi sweet sebab jumpa Fahrin Ahmad.. beliau selalu lepak makan kat situ.. ^^ sempat laa bergambar bersama beliau..kahkahkah ^^

*Fahrin Ahmad*

Sekian, terima kasih..


ehhhh...dah habis ke???




daaahhh laaa labuu...!!
bye bye...
hehehe ^^


terima kasih sudi baca ^^






Wednesday, September 21, 2011

UiTM di Puncak Awan.. Indahnya ^^

 







~pemandangan suatu pagi dari bilik kolej Rafflesia4 tingkat 9~
UiTM kampus Puncak Alam di hati ku ^^





Thursday, September 15, 2011

Seindah Suria ^^

 


 UiTM Kampus Puncak Alam

ce teka..ce teka..mana satu Efa Nur..??
paling depan sekali ^^





yang depan sekali..yang tukang tangkap gambar..hihihi ^^


"Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan 
esok lebih baik dari hari ini" 
aminn ^^



hohoho..terasa pantas masa berlalu..hari nie last class untuk minggu pertama kuliah.. 
cepatnya masa berlalu..ohh no =_=
empat hari kat Puncak Alam nie tersangat laa bizi =_=
next week dah ada presentation..hohoho =_=
dah lama tak rasa kehidupan seorang student
erkk..padahal cuma 4 bulan je pun cuti..hehe
okey, jap lagi ada klass... =_=
sampai petang =_=



lepas klas nak balikkk rumahh..!! ^^
home sweet home ^^

Monday, September 12, 2011

UiTM PUNCAK ALAM dan DATO' SITI NURHALIZA



owwhh.. UiTM Puncak Alam di hati ku ^^


-buka buku, tulis dalam diary-
"
"
hari ini tanggal 12 September 2011,
bermula lah semester baru..semester akhir bagi pengajian ku
sepatut nya kuliah dah mula hari nie
tapi

saya masih melepak di bilik kolej..bukan study pun =_=
malasss nak pergi kelass...
sebab
ramai lagi kawan kawan yang tak balik puncak alam..
especially budak budak sabahan bahhh...
pengaruh kawan kawan nie..sila salahkan mereka ye..hehe
tapi takpe
first kelass boleh di maafkan.. kan..kan.. ^^
besok saya pergi kelasss ye ^^

tapi sebenarnya
semester semester lepas, lepas daftar kolej,
saya akan pulang bercuti sdn bhd semula di rumah
minggu kedua kuliah baru pergi kelas..baekk kan..!!hehe
tapi semangat sem nie tak nak balik
sebab...!!!!


nak jumpa kekasih awal dan akhir ku ini..
w0ooowww...so sweeet..!!!
eerrkkkk...!!
sila muntah T_T








klik untuk melihat dengan lebih jelasss ^^

semua ini gara gara benda kat atas nie...
dengan penuh semangat saya nak menyelitkan diri ke sh0oting VC beliau
dah siap call bagi nama dan booking nak bawak 6 orang
sepatutnya kejadian itu berlaku hari ini..
sekarang sedang berlaku..
tapi..tapi... =_=
saya tak dapat pergi..sedihhhh nya T_T
ingat kan nak ponteng kelass sebab nak jumpa siti
tapi dua dua pun tak dapat..huhu
 jawabnya...
tido jelaaaaa..zZzzzzz....
sob..sobb..sobb..
T_T


sekian.
"
"
-tutup diary-

 
 
Shooting video klip Dato' Siti Nurhaliza  lagu Falling In Love. 

Saturday, September 10, 2011

Ayat-ayat cinta ^^

 



Cinta hanya satu perasaan.  Jika diumpan rasa, sarat emosi, maka bersemi, mekar
dan rendanglah ia.  Tetapi, jika diabaikan, dibiarkan, pasti akan layu dan
kekeringan.  Cinta tidak lebih hanya satu perasaan.  Jika kita salah kendalikan,
ia boleh bertukar menjadi penyakit.


Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya.
Mungkin dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan
memberikan orang yang lebih baik kepada orang yang kita cintai.

tetapi ingat lah...
"Cinta kan bunga, bunga akan layu,
cinta kan harta, harta akan musnah,
cintakan manusia, manusia akan mati,

maka cintailah ALLAH,
kerana ALLAH kekal abadi"


Friday, September 9, 2011

Kenaikan harga Topup [Cukai perkhidmatan 6% bermula 15 Sept 2011]

 
hello..hello..hellooooo00oo...!!! ^^
jangan nak gembira sangat laa sebab disini ada berita tak gembira..hehe
sebelum tuu..mari kita sama- sama berdoa

"semoga hari ini lebih baik dari semalam 
dan hari esok lebih baik dari hari ini" 
aminnnnn ^^


berita yang ingin di sampaikan,
bermula 15 Sept 2011, 
Pembelian tambah nilai prabayar dan permulaan prabayar atau pek SIM bagi semua syarikat telekomunikasi akan dikenakan  
cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus (6%)


harga kenaikan topup


huurrmm...lepas nie tunggu panggilan orang jelaa..
malas dah nak topup..boleh??muahaha ^__^
moral of the story,
jimat jimat laa menggunakan topup anda ye...


TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog