Thursday, May 31, 2012

Leko-Leko Keropok Lekor Terengganu di Putrajaya



 Bagi penggemar keropok lekor di sekitar Putrajaya dan kawasan yang sama waktu mahupun berlainan waktu dengannya boleh tersenyum riang kerana Leko-Leko keropok Lekor Terengganu baru sahaja membuka outlet mereka yang ke-10 dua minggu lepas di Putrajaya. 
walaupun sekarang di mana-mana gerai tepi jalan senang nak dapat kopok lekor, anda  di paksa disarankan mencuba keropok leko-leko ini.. 
"Tera sekali Nok Lagi..!! "

 Walaupun dah 2 minggu Leko-Leko berada di Putrajaya nie, lokasi di Jalan Diplomatik, presint 15, sederet dengan Mydin, bertentangan dengan tempat efa kerja, tapi baru tadi perasan...waktu nak balik lunch kat rumah. sekilas pandang, hati berkata "macam sedap je'' tapi buat tak tahu... waktu nak datang balik lepas rehat, terus pergi beli.. "saje nak try" hehehe.... memang sedap..

Jujur cakap, sebelum nie tak pernah tahu pun tentang kewujudan jenama Leko-Leko nie.. kata orang tak kenal maka tak cinta..so, sudi-sudi lah berkenalan dengan beliau ye..hehe 
 Selain daripada keropok lekor, mereka juga ada jual ice blended, air tin, air botol serta buah-buahan.. 
untuk maklumat lanjut boleh singgah sini..







mekasihhh
^__^

Wednesday, May 30, 2012

pocoyo..pocoyo..pocoyo ♥ ♥




 

status keahlian Nuffnang telah bertukar..
dari status glitterati telah menjadi 
Ordinary(non-exclusive)

itu je nak tulis..
padan muka buat diri sendiri..
malas sangat nak update blog. okbye!
sekian. 


T_T

Thursday, May 10, 2012

AL-NILE HOMESTAY [ALOR SETAR KEDAH]




RUANG HADAPAN HOMESTAY



KAWASAN HALAMAN




KAWASAN ISTIREHAT
RUANG TAMU










DOUBLE BED




SINGLE BED

RUANGAN DAPUR





RINGKASAN MENGENAI HOMESTAY

KEISTIMEWAAN :

BERDEKATAN DENGAN TERMINAL BAS DI SHAHAB PERDANA.


BILIK DILENGKAPI :

* 1 unit Mandian Air Panas (Heater)
* 1 unit Penghawa Dingin (Aircon
* 1 unit Tv dengan Remote Control
* 2 Kerusi
* 1 unit Almari
* 1 Sejadah
* 2 Tuala




Lain-Lain Kemudahan

* Dapur (boleh memasak)
* Meja Makan
* Periuk Nasi
* Pemanas Air (Water Heater)
* Peti Sejuk
* Seterika
* Tempat menggosok
* Gelas dan cawan
* Pinggan Mangkuk


RUANG TAMU DILENGKAPI

1. Sofa
2. Kipas
3.Karpet
4. TV



Jimat ~ Murah ~ Selesa !!!



HANYA 
RM 250.00  
SATU MALAM.

Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi:

TEL : 04-7334023 / 04-7334024
EMAIL : alnile_travel@yahoo.com



My Photo
ALNILE HOMESTAY 
NO 47,TAMAN SERI HARTAMAS, JALAN SULTANAH BAHIYAH, 05150  
ALOR SETAR, KEDAH DARUL AMAN.


^^


Wednesday, May 9, 2012

Akhirnya aku Kahwin! ^^

 

 
 

Hello..hye..hye..hehe ^___^
tak tahu lah nak tulis apa untuk perenggan pertama nie.. takda pembukaan, kita skip terus ke penutup jelaaa boleh?hehe okay, tak lawak! cuma nak sharing is caring pasal satu benda best nie. di sebabkan sekarang masih dalam mood gembira, ada baik nya efa menulis di blog ini yang dah agak parah semenjak dua tiga empat bulan lepasss...hahaaaaa ~ambil mood gembira kerana mengikut petua dari Fatin Liyana, menulis blog ketika mood gembira! haaa ^__^

 Entry ini di tujukan khas istimewa special buat adik kesayangan hamba iaitu tak lain dan bukan Siti Nurhaliza. kerana ini kisah tiada kaitan dengan beliau. eh!


Akhirnya Aku Kahwin!
anda anda sekalian kenal dengan Herna Diana?? kalau tak kenal maka tak cinta sila tekan sini! hehehe....efa sebenarnya baru je habis baca novel Akhirnya aku kahwin! dan baru kenal dengan penulis novel yang sangat ohsemm ini... menurut sejarah padang pasir, efa nie bukanlah peminat mahupun pembaca novel yang tegar. tapi minat jugak laa..hehe ikut mood ikut angin ikut peredaran masa..eh. 

pada yang dah baca novel nie mesti rasa teruja nak baca lagi kan. pada yang belum baca, cuba lah baca..hehe sangat sangat best. malam tadi sebelum tido baru efa berjaya menghabiskan novel nie..rasanya dalam masa dua minggu baru habis sebab hari ini baca esok tak baca esok lagi baca tak baca baca..memang laa lambat kann... tapi best.memang tak sabar sabar nak baca sampai habis. nasib baik lah happy ending kan...hekhekhek ^^  







suka sangat dengan gaya penulisan Herna Diana.. sangat santai cool gempak comel semua ada laa..haha efa baca dengan penuh perasaaaann tuuu.. dari awal baca dah letakkan diri sebagai Didi (watak utama) cool gila gelak sorang sorang bila baca novel tuu..sangat loyar buruk..suka suka suka...haha dan paling best bila tiba klimaks, ketika kematian ibu bapa Didi, efa nangis sungguh sungguh..sangat berkesan penulisan beliau..  

lepas habis baca, berangan nak dapat lelaki seperti abang syafiq, abg syafizi...hehehe dan dan jugak malam tadi efa tidur mimpi kahwin tapi tak jadi.. macam lari tajuk je..hahahaa ape pun..novel ini sangat best. memang tak rugi beli..hehe ^^ selamat maju jaya untuk kak Herna Diana ^^ 




 ~sekadar gambar hiasan~




thankss ^^




Thursday, May 3, 2012

Bob Kuman meninggal dunia .. Al-Fatihah




 






Bob Kuman telah menghembuskan nafas terakhirnya pada 4.38 petang tadi. (3May2012)
Bersama-sama kita sedekah Al-Fatihah buat Allahyarham. Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman dan diberikan keampunan dan rahmat dari-Nya. 
 setiap yg hidup pasti akan mati..
takziah kepada keluarga Allahyarham..


Al Fatihah


TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog