Wednesday, March 27, 2013

PROMOTION: S.E.A. AQUARIUM+ ADVENTURE COVE WATERPARK+TRANSPORTATION


MARINE LIFE PARK PROMOTION!!


S.E.A AQUARIUM 
+
ADVENTURE COVE WATERPARK
+
TRANSPORTATION
(return transfer from JB)

RM 215 adult
RM 215 child




For More Information & Booking,
Kindly Contact Us at:
EFA NUR ENTERPRISE
019-9767971  (Efa Nur)
efanurjannah@gmail.com

or Facebook:
   
click
EFA NUR ENTERPRISE  (002203213-T)




ADVENTURE COVE WATERPARK
RIDES & ATTRACTIONS
  • Adventure River

    Grab a tube and take a leisurely ride down Adventure River, floating through 14 stunning habitats including a lush jungle garden, a mysterious grotto and an underwater tunnel with a sea of marine life swimming above and around you.
    • Children under 122cm in height must be accompanied by a supervising companion
    • The Adventure Cove Waterpark admission ticket will entitle you to this experience

  • Dueling Racer

    Ready. Set. Slide! Grab a racer mat and take your friend on a dueling high-speed competitive plunge to the finish line. Clock the fastest time down this steep Dueling Racer and claim victory with the biggest thrill ever.
    • Minimum height requirement: 107cm
    • Children under 122cm in height must be accompanied by a supervising companion
  •  

    Pipeline Plunge

    It’s like riding a water tornado in the dark! Experience dropping through an elevated chute that sends you careening down banked turns, radical twists and dips before splashing out in a pool of water.
    • Minimum height requirement: 122cm.

      • Riptide Rocket

        Have a blast at Riptide Rocket, Southeast Asia’s first hydro-magnetic coaster. Like an intense rollercoaster on water, it combines all the powerful climbs, plunging drops, terrifying twists and tight turns to set your adrenaline pumping.
        • Minimum height requirement: 107cm
        • Children under 122cm in height must be accompanied by a supervising companion

  • Spiral Washout

    Get funneled into an oscillating tube ride that will leave you and your friends reeling through a twisting, turning water flume. Hold on tight as you soar at incredible speed before spilling out into a splash pool
    • Minimum height requirement: 122cm.


      • Splashworks

        Take the plunge if you dare! Packed with non-stop activities for aquatic thrill-seekers, Splashworks challenges the daredevil in you to walk the balance beam, cross the tight rope, climb the cargo net, and leap without fear off the platform cliff jump.







thanks :)

Tuesday, March 19, 2013

Pure Marine Collagen


 khasiat Rumpai laut:

 turunkan tahap kolesterol.
 Mencegah kanser. 
 Meningkatkan metabolisme.
 Merangsang sistem pertahanan badan.

Jom Order..!!

RM15
(100gram)
Kuning & Purple 
sama harga..

jika berminat boleh hubungi:
Cik Ain 013-2584056
msg/whatsapp
atau PM facebook





^^

Wednesday, March 13, 2013

PAKEJ PERCUTIAN KE USS SINGAPORE


benda yang perlu di bawa untuk bercuti ke Singapore!
Passport, Singapore dollar, dan voucher pakej.

   9-10 mac yang lalu,efa bercuti bersama BFF seramai 6 orang. kami naik 2 kereta, gerak dari Bangi.
so,ada 2 envelope untuk duit minyak dan tol setiap kereta. 
di sini ada sedikit tips dan bajet untuk anda jadikan rujukan jika nak bercuti ke Singapore! :)
untuk mereka yang bertolak dari luar JB, seperti kami,
bajet dari Bangi untuk minyak pergi balik lebih kurang RM100 untuk 1 kereta. 
Tol pergi balik RM82.40 satu kereta.
kami ambil Pakej 2D1N JB-USS RM308 seorang 
untuk hotel,tiket USS, dan return transfer.

untuk detail pakej USS tahun 2015, boleh refer di bawah ya :)

HARI PERTAMA di JB
 9 Mac 2013
kami betolak dari Bangi lebih kurang pukul 8.45pagi . sampai JB dalam pukul 12.00 tengahari.
kami singgah di Johor Premium Outlet (JPO) dulu untuk shopping,cuci mata dan makan.
lepas tu, bergerak ke hotel untuk check-in.
kami menginap  1 malam di Hotel Grand Sentosa yang terletak di Plaza Sentosa,jalan sutera,
hotel nie dalam mall, so kalau nak beli barang atau makan boleh jalan dalam mall tu je :)
dan paling penting, ada parking free khas untuk guest hotel..
tak perlu risau untuk parking kereta anda :) 
*my BFF*
ika, teha, meem, zul dan hajar
kami 6 orang, 2 lelaki 4 perempuan. so,ambil 3 superior room. 1 bilik 2 orang.
lepas check in kami lepak-lepak rehat rehat dulu dalam bilik.



bilik sangat selesa dan puas hati ^^

petang, kami keluar jalan-jalan ke Danga Bay pulak..
 makan di restoran singgah selalu...
harga okey laa..kami makan Siakap Bakar (medium), sotong goreng tepung (medium), Ayam lemon west (medium), nasi putih, air sky juice special 1 jug..hehe
dan 1 benda tersembunyi yang kami tak tau,air mineral yang diletakkan atas meja adalah berbayar.
masing-masing ingat free..hahaha 
1 botol kecik mineral tu dia caj RM1.50, gov tax & service charge RM9.85
so, jumlah untuk 6 orang makan adalah RM 99.35
seorang RM16.50..not bad laa..huhu
lepas makan, malam tu kami exercise  kat pasar karat pulak.. :)
pastu,balik hotel..zzZzzzz




HARI KEDUA di USS
10 Mac 2013
pukul 7.00pagi kami siap-siap breakfast,dan terus check out. 
van ambil kami di hotel pukul 7.30pagi. Bawa pergi danga bay dan terus ke USS.
masa di Danga Bay,agent akan beri 'white form' untuk di isi 
dan beri voucher untuk dapatkan tiket USS
perkara paling penting sebelum masuk singapore,
jangan lupa bawa passport dan TIKET USS ye..
masa kat imigresen, bas akan turunkan penumpang untuk urusan cop passport,
pastikan anda ingat no plat bas.. lepas dah siap urusan imigresen semua,
sila naik bas yang sama ye :)

untuk balik pun sama, akan naik bas yang sama..pukul 7pm dari uss di tempat yang sama..
so,sila cam muka driver bas dan no plat bas ye untuk kesenangan masa depan..hehe
kalau takut lupa, tangkap gambar bas tuu ye.. n_n

kita enjoyy..!! 
far far away ^^

transformers!! antara ride yang wajib anda naik.
super best gila kentang..kami bagi 5 bintang..hehe  



 yeaahh..berjaya naik roller coaster lane merah tuu :D
baju hujan nie kami bawa sendiri..beli kat mydin je yg murah-murah..
jimat kos tak payah beli kat USS..hehe thanks meem belanja baju hujan tu! :D
 lunch makan set burger.. untuk 6 orang makan, 72SGD
Alhamdulillah kenyang..yeng penting halal :)
 sebelum balik,beli sedikit buah tangan untuk di bawa pulang..


shopping berplastik-plastik..sorang 1 je souvenir..kesian..
masing-masing miskin dalam uss tuu..
semua nye salah i kan..huhu T_T

*tourist*
sangat indah bercuti bersama teman rapat..
buat hajar,ika,teha,meem dan zul.. terima kasih atas sokongan korang!
thanks for wonderful holiday!
best friend forever!
efa~zul~meem~ika~hajar
xoxo
thankss sudi baca ^^


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PAKEJ USS
PROMOSI SAH SEHINGGA DECEMBER 2015
BOLEH PERGI PADA BILA-BILA MASA :)

**PROMOSI
PERCUMA 5$ meal voucher & 5$ retail voucher 
 **terhad, selagi stok masih ada, sah untuk dewasa sahaja.


Pakej Sehari di USS

Dewasa RM208 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM168 (4-12 tahun)

Pakej Termasuk:
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
Danga Bay-USS
 (Seat in Coach return transfer) 

*Departure time 
from Danga Bay:
From JB      : 7.20 am
From USS  : 6.30 pm

****************************************
Pakej 2D1N JB-USS

Dewasa RM308 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM258 (4-12 tahun)
*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 1 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel


****************************************
Pakej 3D2N JB-USS

Dewasa RM368 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM298 (4-12 tahun)
*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 2 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk booking,boleh email details berikut ke:
efanurjannah@gmail.com 
Nama           :____________________
  No IC           : _____________________
No hp           :____________________
tarikh pergi   :____________________
  jenis pakej    :____________________  
 jumlah pax   :______________
 E-Mail          :______________

untuk maklumat lanjut boleh hubungi: 
                   Call/SMS              : 019-9767971  (miss efa)
WhatsApp only     : 017-6843821
                         Email                    : efanurjannah@gmail.com
         


terima kasih ^^ 

Monday, March 4, 2013

terima kasih Hidayah



hari ini hari sedih.
entri ini khas untuk Nur Hidayah Bt Ismail.
ikhlas dari kak efa.

**sila baca dengan penuh perasaan okey**


 "Hai kawan-kawan! comel tak saya?" Hihi


Oct 2012.
hari pertama dayah start practical di Al-nile travel untuk 5 bulan. awal-awal dulu rasa lama nya budak nie practical. tapi hari nie 4 Mac 2013 merupakan hari terakhir dayah di sini.  sekejap nya rasa.

banyak kenangan kita bersama kan dayah kan..macam-macam ada (*_^)
akak nak ucapkan banyak-banyak terima kasih sayang yang tak terhingga buat dayah atas bantuan, kerajinan dan kesopanan yang dayah tunjukkan selama practical di Al-nile travel selama nie :)

akak minta maaf dari hati andai ada terkasar bahasa, termarah, tersalah kata atau terlebih terkurang.
maaf andai akak tak cukup ajar dayah. akak harap dayah dapat ilmu yang berguna sepanjang bersama akak di Al-nile nie ye.. practice make perfect! dayah dah terer buat booking..mahir guna abacus dah kan :)

Selamat maju jaya untuk dayah. akak doakan dayah berjaya dunia akhirat. semoga tercapai segala impian. semoga cepat kaya. eh? (^_^)  selamat bertungkus lumus, mengerah tenaga,memerah otak untuk menyiapkan report practical ok..akak dah lalui itu semua..*berlagak* haha


Budak rajin.. 

terima kasih tolong buat hamper nie..akak tengok je,dayah yg buat..hehehe :D
 dan terima kasih juga sebab selalu ingatkan akak tentang solat.
benda yg paling akak suka..bila dayah selalu tegur:
"akak,pergi solat dulu"
terima kasih adik ku :)



hasil air tangan hidayah :))

ingat tak?
minggu lepas dayah ada cakap kat akak, "syarikat kawan dayah practical buat majlis untuk raikan kawan dayah habis practical..bestnya" akak senyum je..akak tau,dayah pun nak kan :)

kalau dayah nak tau, dari awal tahun hari tu lagi akak dah plan macam-macam untuk dayah tau. memang akak dah niat dari awal nak buat majlis meraikan dayah,tanda terima kasih dan ingatan dari akak. kalau tak percaya, tanya en.yus.. dia pun siap nak join akak punya plan tu tau. tapi sekarang dia busy pulak kan..huhu
FAREWELL FOR HIDAYAH! ^^
&
BIRTHDAY PARTY FOR ANUAR! ^^






walaupun tak seberapa, akak harap dayah happy.. sebab akak happy kenal dayah :)
terima kasih juga buat kak Hasanah yg sama-sama membantu bagi menjayakan majlis ini..hehehe

dan terima lah perberian ikhlas dari akak nie sebagai tanda ingatan dan kenang-kenangan. 
kalau rindu akak, peluk laa teddy bear nie ye..hehehe 


selamat maju jaya Hidayah sayang ^^
semoga berjaya di dunia & akhirat
(^__^)
 


p/s: Jika ada sesiapa yang berminat nak praktikal di travel agensi sekitar putrajaya, pengkhususan dalam bidang ticketing, boleh hantar email permohonan ke alnile_putrajaya@yahoo.com :)




sekian, terima kasih :)
 

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog