Tuesday, October 4, 2011

Kelas Masak Memasak ^^




Pensyarah muda sedang menunjukkan skill hebakkk ^^ 
kitchen 6- Faculty Hotel & Tourism UiTM Shah Alam.
[Bachelor of Tourism Management Minor Culinary]
"semoga hari ini lebih baik dari semalam dan
semoga hari esok lebih baik dari hari ini"
aminnnnnnn ^^

di mulakan dengan Bismillah..di sudahi dengan Alhamdulillah..
begitulah sehari dalam hidup kita,
mudah mudahan di berkati Allah ^^


Berita pagi ini di mulakan dengan perasaan bahagia dan hati berbunga bunga..cewaahh ^^
untuk pengetahuan kalian, hari ini [SELASA/TUESDAY] adalah hari yang sangat di nanti dan di tunggu tunggu oleh saya dan rakan rakan.. okey TIPU. 

owwhh..sebenarnya sangat tidak best tatkala selasa muncul tiba =_=
kerana dan kerana hari selasa adalah hari yang di harapkan tidak akan muncul..
biarlah rabu terus meloncat tiba dengan riang gumbira....boleh?? sambung balik...
kerana dan kerana dan kerana lagi selasa merupakan hari letih sedunia..erkkk T_T

MAAF lah..ter-EMO sikit...hehehehe ^^
sebenarnya

setiap hari selasa, kami pelajar pelajar jurusan Pengurusan Pelancongan UiTM kampus Puncak Alam semester 6 terpaksa berulang alik ke kampus Shah Alam kerana mempunyai 1 subjek yang memerlukan kitchen... [kampus Puncak Alam takde dapur T_T] owhh..jauhnya hendak ke sana demi memenuhi kehendak subjek Food Styling.. =_= macam skema jew ayat nie =_=
ini tidak adil...!! tumbuk dinding tanda protes! tipu lagi =_=

seharian kami di kampus Shah Alam..
7.30pagi gerak dari Puncak.. kelas mula 8.30pagi..
masak memasak sambung lagi kelas sampai lah 6.30petang.. =_=

 pancake  ^^

tetapi tidak mengapa kerana dan kerana..
ianya berkaitan dengan FOOD iaitu makanan..
adakah anda suka pada makanan?? hehehe ^^

Subjek Food Styling nie berkaitan dengan stail makanan..ehh??hehe ^^
kami kena sediakan makanan a.k.a masak memasak
lepastuu makannn hias cantik cantik comel comel dan
tangkap gambar banyak banyak secara kreatif lagi inovasi..=_=
itulah kerja kami....
contohnyaaaaa.....

ini lah Food Styling ^^



ada style tak?? ^^


sekian, selamat menimba ilmu...
siap siap nak pergi kelas masak memasak ^^




thanks sudi baca ^^

6 comments:

eelobor said...

hahaha....pandai ker efa memasak nih?

stalker hebat ! said...

hamboiiiih

macam best seyh..





nak sikit.

melodicpose said...

Waah!!untung la spe bebinikn cik pah..:-P

LadyBird said...

sedapnye nampak makanan tu dik..
:D.. bestkan kalau pandai masak.. nanti leh bukak restoran..
best2..

~Nana 귀여운~ said...

pensyarah tuh siap pegang camera lagi...dasat..haha

Sunah Sakura said...

akak suka!!!!

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog