Saturday, June 6, 2015

Demam Shopback Malaysia

^^

Bila sebut nama ZALORA pastikan kita akan teringat dengan iklan 
masa mula-mula portal online itu memasuki pasaran di Malaysia.
 Iklan tentang seorang lelaki menjerit apabila melihat perkataan ZALORA..

“Dengar sini, jangan beritahu isteri, girlfriend, adik, kakak,
ibu mertua tentang laman web zalora dot com dot my

iklan tersebut menjadi viral dan semenjak daripada itu,
nama ZALORA terus melonjak naik dan semakin dikenali ramai
terutama sekali masyarakat di bandar.
Ini bukan sahaja menunjukkan keberkesanan iklan tersebut,
malah menunjukkan bahawa budaya online shopping atau membeli-belah secara online semakin diterima oleh rakyat Malaysia.

Oleh kerana itu,
kini semakin banyak nama-nama besar e-dagang seperti ZALORA kini mula bertapak di Malaysia dan salah satu daripadanya adalah Shopback Malaysia.


Seperti kemunculan ZALORA,
Shopback juga kini menjadi suatu fenomena atau dengan kata lain demam Shopback sedang melanda negara kita. Dengan menawarkan ganjaran cashback, kupon dan potongan hebat, Shopback merupakan suatu destinasi membeli-belah yang benar-benar menguntungkan.

Dengan membariskan puluhan rakan kongsi online yang terkemuka, Shopback juga menyediakan beberapa kategori yang merangkumi barangan fesyen, elektronik, f&b, lifestyle dan lain-lain untuk kemudahan anda. Bagi anda yang gemar melancong juga
rebut peluang ini untuk mendapatkan pelbagai perkhidmatan dengan tawaran harga yang cukup rendah.

Bagaimanakah semua ini berfungsi?
Ganjaran yang dikongsikan kepada anda merupakan komisen yang diterima oleh Shopback daripada senarai merchant atau rakan kongsi online yang lain apabila anda membuat pembelian melalui Shopback.
Seterusnya, sebahagian wang komisen tersebut dibahagikan bersama anda.
Menarik bukan? Jangan tunggu lagi!
Joomm rasai demam Shopback hari ini juga J

Friday, June 5, 2015

PROMOSI PAKEJ BANDUNG 2015 - EFA NUR TRAVEL & TOURS

PROMOSI PAKEJ BANDUNG 2015
bersama Efa Nur Travel & Tours Sdn Bhd
berikut merupakan details pakej ke BANDUNG

sah sehingga 31 Dec 2015:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PAKEJ BANDUNG 2015 


PAKEJ A:3 HARI 2 MALAM
RM 260 / PAX  *minimum 6 pax
RM 290 / PAX  * minimum 5 pax
RM 320 / PAX  *minimum 4 pax
RM 350 / PAX  *minimum 3 pax
RM 420 / PAX  *minimum 2 pax

**kanak-kanak 4 tahun kebawah pecuma. (tidak dikira)

**harga kanak-kanak 5 tahun dan ke atas sama seperti harga dewasa


BANDUNG 3H2M                   
ITINERARY:
DAY 1
*Wakil kami jemput anda di airport Bandung
*Check in, shopping di factory outlet Jalan Riau, Dago dan Setiabudhi
*shopping di Jalan Cihampelas & Ciwalk Mall
DAY 2
*Melawat Tangkuban Perahu & ladang strawberry
*shopping di Pasar Baru dan Toko Tiga
*Lawatan/bergambar kenangan di Trans Studio
*sight seeing Masjid Agung dan gedung sate
DAY 3
*Check out
*Beli ole-ole Bandung di Kartika Sari, shopping di Jalan Cibaduyut
*2 jam sebelum berlepas pulang sudah berada di airport
*******************************************************************************
PAKEJ B:4 HARI 3 MALAM
RM 380 / PAX  *minimum 6 pax
RM 410 / PAX  * minimum 5 pax
RM 440 / PAX  *minimum 4 pax
 RM 510 / PAX  *minimum 3 pax
RM 580 / PAX  *minimum 2 pax

**kanak-kanak 4 tahun kebawah pecuma. (tidak dikira)

**harga kanak-kanak 5 tahun dan ke atas sama seperti harga dewasa


 BANDUNG 4H3M:
ITINERARY :
DAY 1 :
>> Setibanya di airport Hussein Sastranegara Bandung, wakil kami akan
menyambut anda dengan “ Welcome Note ” atau sepanduk nama atas nama ketua
kumpulan. Taklimat ringkas.
>> Check in hotel
>> Factory Outlet
DAY 2 :
>> Lawatan ke Tangkuban Parahu – Puncak gunung berapi & tempat wajib lawati jika ke Bandung ; 
nikmati pemandangan indah gunung berapi dari puncak gunung. Melawat  Ciater Hot Spring ; 
rasai kesegaran air panas sambil merendam kaki dan boleh rasai sendiri jika ingin mandi.
>> Ke Ladang Strawbery merasai jus segar langsung dari ladang ( petik sendiri ) 
>> Shopping di Toko Tiga ( Pusat Jeans & Denims Branded )
>> Shopping di Factory Outlet Jln Setiabudhi ( Rumah Mode Etc )
>> Shopping di Ciwalks Street / Jln Cihampelas & Ciwalks Mall. 
DAY 3 :
>> Bandung sight seeing di Gedung Sate , Masjid Agung etc.
>> Shopping di Pasar Baru ( tempat wajib shopping jika ke Bandung – pelbagai barangan murah A-Z di sini )
>> Shopping di Jln Cibaduyut ( Pusat barangan kulit berkualiti ) 
>>Lawatan/bergambar kenangan di Trans Studio
>> Bersantai di hotel
DAY 4 :
>> Check out hotel
>> Membeli Ole-Ole Bandung Di Kartika Sari.
>> Last round shopping di Bandung Trade Centre / Bali Heaven etc
>> 2/3 jam sebelum penerbangan pulang , sudah berada di airport untuk urusan penerbangan pulang.

**Perubahan jadual program boleh dilakukan semasa proses perundingan mengikut keperluan anda**
****************************************
PAKEJ TERMASUK:
-hotel penginapan   
(3*-Twin sharing-Hotel Zodiak Sutami/Hotel Zodiak Paskal/Hotel Victoria/setaraf)
-Sarapan pagi 
-Pengangkutan sepanjang hari lawatan
-Pemandu merangkap pemandu pelancong
-Tip, tol & bayaran parking

****************************************
Tidak termasuk:

-Tiket Penerbangan
-Airport Tax [IDR75000 seorang]
-perbelanjaan peribadi
-passport
-Tiket lawatan:
-Tangkuban Parahu IDR200,000 seorang
-Kawah Putih IDR75,000 seorang
-Floating Market IDR 10,000 seorang
-Ciater Hot Spring IDR22000 seorang
-Ladang Strawberry IDR10000 seorang
-Trans Studio Bandung
- IDR170,000 seorang (hari berkerja) &
 IDR 270,000 seorang (hari minggu)


**Harga tiket dewasa & kanak-kanak adalah sama 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jika confirm booking,boleh beri details seperti berikut:

Nama            :
No IC           :
no hp             :
Tarikh pergi :
jenis pakej   :
jumlah pax    :
Email            : 


untuk tempahan atau sebarang pertanyaan,
sila hubungi pihak kami segera!! :) 


Thanks and Best Regards,

Miss Efa

Efa Nur Travel & Tours Sdn Bhd
​Call /SMS       :​ 019-9767971
​WhatsApp only  : 017-6843821​




Tuesday, May 5, 2015

Jualan Murah Sempena Raya!


Jualan Murah Sempena Raya!

Lagi beberapa bulan Syawal bakal menjelma..
Bagi yg belum habis ganti puasa kena qada’ cepat-cepat ok J 

Bila sebut tentang Syawal,
mesti kita akan excited nak sediakan
baju raya, kasut raya, serta aksesori yang lain 
seperti beg tangan, jam tangan dan sebagainya. 

Biasanya ramai yg buat persiapan raya awal seawal sebelum puasa lagi..
Dan ada juga yg buat persiapan di saat-saat akhir,
Sebab selalunya ada barangan atau pomosi jualan murah di saat akhir..
Tak kurang juga ada jualan murah yg dibuat awal sebelum puasa lagi.
Bagi mereka yg bijak berbelanja,
mesti tak akan lepaskan peluang untuk shopping ketika

Biasanya barangan yg di jual ketika musim jualan murah nie harga
lebih berpatutan & mampu milik.
Sempena Syawal yg bakal menjelma tak lama lagi,
Efa ada buat research di laman web ZALORA & menemui beberapa barangan yg pastinya berbaloi untuk dimiliki J

Antaranya:

Cantik kan baju kurung peplum ni? J
Kebetulan royal blue memang warna yang sedang trending sekarang!

Raya nanti sesuai bergaya dengan
clutch cantik nie instead of bigger handbags.


Memakai baju kurung tanpa aksesori memang tak akan lengkap.
Lebih-lebih lagi jika baju kurung tersebut tidak bercorak.


Mengenai pemilihan jam tangan pula,
efa lebih sukakan jam tangan yang simple dengan rekaan minimal.


Dan untuk kasut, pilihan efa adalah wedges instead of heels.
Bagi efa, wedges lebih selesa dipakai selain memberikan keselesaan yang ideal. 

Harga murah-murah 
&
banyak lagi pilihan barangan yg berbaloi untuk dimiliki.
So, apa lagi..
Joomm shopping raya di jualan murah J


Selamat bergaya di Hari Raya ^^


Wednesday, April 15, 2015

RAWATAN LASIK DI PUSAT PAKAR MATA ADVANCEVISION, DAMANSARA

ADVANCE VISION 
Eye Specialist Center

-LASIK-
bagi yang tak tau Lasik tu apa,
LASIK ialah pembedahan pembetulan penglihatan 
untuk ralat pembiasan (rabun jauh dan dekat) 
yang popular dan berjaya di seluruh dunia. 
LASIK dilakukan oleh ophthalmologist yang menggunakan laser.
-SUMBER- WikiPedia

"Rabun ialah salah satu nikmat yang Allah tarik"

dah lama sebenarnya berhajat nak buat rawatan hilangkan rabun nie.
Alhamdulillah Syukur..pada 3 April 2015  tercapai impian :)
sekarang dapat melihat dengan jelas tanpa menggunakan kacamata :)


Sedikit perkongsian pengalaman melakukan rawatan lasik :) 
-Rawatan Lasik-
Advance Vision nie antara pusat pakar mata yg menawarkan harga Lasik termurah.
sebelum tu dah survey feedback customer yg dah buat rawatan di Advance Vision nie,
banyak feedback yang positive :) 

untuk rawatan Lasik nie ada 3 step:

STEP PERTAMA
Untuk lawatan pertama nie, macam sesi kaunseling..
Free of charge.. tiada bayaran di kenakan..
boleh terus datang ke Advance Vision, Damansara.
untuk sesi nie mereka akan check mata kita & akan terangkan segala prosedur tentang Lasik, kos rawatan, kesan sampingan & segala nya tentang lasik. 
pada sesi nie dikendalikan oleh customer care consultant: En Amirul.. 
jika setuju untuk buat rawatan, boleh set appointment untuk step kedua.

untuk lawatan pertama nie, efa di temani oleh my girlfriend: Nurul Atiqah
selepas selesai , kena bawa girlfriend makan sebagai tanda terima kasihh :)

 -makan sorang-


STEP KEDUA
sesi ke-2 nie, 
perlu berjumpa doktor yg akan buat pembedahan Lasik nanti iaitu Dr Yeoh.
Doktor akan buat pemeriksaan lebih mendalam pada mata & jika semua okay, 
boleh set appointment untuk pembedahan Lasik.
Lasik di advance vision hanya di lakukan pada hari jumaat sahaja.

untuk sesi rawatan ke-2 nie bayaran akan dikenakan sebanyak RM80.
dan kos rawatan Lasik untuk yg basic macam efa buat: RM2888.
Jumlah = RM2968 

power rabun mata efa : 
mata kanan 500++ & mata kiri 400++
semasa rawatan nie, 
mereka akan titiskan ubat pada mata,
dan kesannya penglihatan akan jadi kabur dalam masa beberapa jam..
tak boleh nampak dengan jelas.
di nasihatkan untuk membawa teman kerana anda tidak boleh memandu selepas itu..
lepas tidur beberapa jam peglihatan akan kembali pulih semula..


STEP KETIGA

pinjam gambar lasik Hanis Zalikha yg buat pembedahan pada hari yg sama..
sumber dari instagram tunang Keknis: Hairul Azreen
3 APRIL 2015
Pembedahan Lasik di lakukan dalam tempoh tak sampai 3 minit..
rasanya sekejap je dalam 1-2 minit..dah siap :)
rawatan menggunakan laser
Dr Yeoh seorang doktor pakar yg sangat peramah & pantas ^^

Alhamdulillah 
lepas pembedahan vision 50% 
boleh terus balik rumah.. kena tidur dalam 3-4 jam..
selepas bangun vision dah 70-80% 
time tu teruja sikit dah boleh lihat dengan jelas tanpa pakai spec hehe
selepas pembedahan, nanti kena datang checkup sebanyak 5 kali.

selepas pembedahan lasik, 
kena jaga pantang:
mata tak boleh kena air, tak boleh buat aktiviti lasak yg mengeluarkan peluh, tak boleh make up pada mata dalam tempoh 3 minggu untuk elak mata terkena bakteria..
kena elakkan mata dari terkena cahaya & kena rajin titis ubat mata
InsyaAllah selepas tu mata akan pulih sepenuhnya :) 
-bekalan ubat selepas rawatan-

ramai yang tanya: sakit tak?
bagi efa, tak sakit sangat :) 
buat mereka yg nak buat rawatan nie, jangan takut k hehe

Alhamdulillah segalanya dipermudahkan ^^

pemandangan yg paling indah sekali selepas rawatan ialah waktu: 
SOLAT
sebelum nie masa rabun, bila solat tak pakai spec, memang tak nampak jelas.
ketika solat pertama selepas rawatan,  Ya Allah..nak mengalir air mata waktu tu.. dapat lihat tempat sujud dengan jelas.. Bersyukur sangat Allah kurniakan kembali nikmat penglihatan..
hanya yg alami dapat merasainya :') 

"Ya Allah, berikanlah nikmat kebaikan 
di dunia & akhirat buat kami semua" 
Amiiinn ^^


ADVANCE VISION 
Eye Specialist Center
Alamat: 
54, Jalan SS21/35, Damansara Utama,
47400 Petang Jaya, Selangor
(landmark: Uptown Damansara) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sekian,
Terima kasih ^^ 

Tuesday, March 17, 2015

KERETA SEWA PERLIS





FACEBOOK PAGE:  https://www.facebook.com/keretasewaperlis
 
untuk yang mencari kereta sewa di Perlis, 
sekitar kangar, Arau & kawasan sekitar
~Penghantaran percuma~
 ~Syarikat berdaftar sah~
 :) 

viva auto/manual=
 RM90 per day/ 
RM60 half day




 untuk tempahan/maklumat lanjut sila hubungi:


WhatsApp & Call

011-1334 5973 (encik shidi)
 
011-37238069 (encik din)

terima kasih
^^ 

VIVA AUTO

ESTIMA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Terima kasih kepada semua pelanggan kami ^^


FACEBOOK PAGE:  https://www.facebook.com/keretasewaperlis


TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog