Wednesday, March 13, 2013

PAKEJ PERCUTIAN KE USS SINGAPORE


benda yang perlu di bawa untuk bercuti ke Singapore!
Passport, Singapore dollar, dan voucher pakej.

   9-10 mac yang lalu,efa bercuti bersama BFF seramai 6 orang. kami naik 2 kereta, gerak dari Bangi.
so,ada 2 envelope untuk duit minyak dan tol setiap kereta. 
di sini ada sedikit tips dan bajet untuk anda jadikan rujukan jika nak bercuti ke Singapore! :)
untuk mereka yang bertolak dari luar JB, seperti kami,
bajet dari Bangi untuk minyak pergi balik lebih kurang RM100 untuk 1 kereta. 
Tol pergi balik RM82.40 satu kereta.
kami ambil Pakej 2D1N JB-USS RM308 seorang 
untuk hotel,tiket USS, dan return transfer.

untuk detail pakej USS tahun 2015, boleh refer di bawah ya :)

HARI PERTAMA di JB
 9 Mac 2013
kami betolak dari Bangi lebih kurang pukul 8.45pagi . sampai JB dalam pukul 12.00 tengahari.
kami singgah di Johor Premium Outlet (JPO) dulu untuk shopping,cuci mata dan makan.
lepas tu, bergerak ke hotel untuk check-in.
kami menginap  1 malam di Hotel Grand Sentosa yang terletak di Plaza Sentosa,jalan sutera,
hotel nie dalam mall, so kalau nak beli barang atau makan boleh jalan dalam mall tu je :)
dan paling penting, ada parking free khas untuk guest hotel..
tak perlu risau untuk parking kereta anda :) 
*my BFF*
ika, teha, meem, zul dan hajar
kami 6 orang, 2 lelaki 4 perempuan. so,ambil 3 superior room. 1 bilik 2 orang.
lepas check in kami lepak-lepak rehat rehat dulu dalam bilik.



bilik sangat selesa dan puas hati ^^

petang, kami keluar jalan-jalan ke Danga Bay pulak..
 makan di restoran singgah selalu...
harga okey laa..kami makan Siakap Bakar (medium), sotong goreng tepung (medium), Ayam lemon west (medium), nasi putih, air sky juice special 1 jug..hehe
dan 1 benda tersembunyi yang kami tak tau,air mineral yang diletakkan atas meja adalah berbayar.
masing-masing ingat free..hahaha 
1 botol kecik mineral tu dia caj RM1.50, gov tax & service charge RM9.85
so, jumlah untuk 6 orang makan adalah RM 99.35
seorang RM16.50..not bad laa..huhu
lepas makan, malam tu kami exercise  kat pasar karat pulak.. :)
pastu,balik hotel..zzZzzzz




HARI KEDUA di USS
10 Mac 2013
pukul 7.00pagi kami siap-siap breakfast,dan terus check out. 
van ambil kami di hotel pukul 7.30pagi. Bawa pergi danga bay dan terus ke USS.
masa di Danga Bay,agent akan beri 'white form' untuk di isi 
dan beri voucher untuk dapatkan tiket USS
perkara paling penting sebelum masuk singapore,
jangan lupa bawa passport dan TIKET USS ye..
masa kat imigresen, bas akan turunkan penumpang untuk urusan cop passport,
pastikan anda ingat no plat bas.. lepas dah siap urusan imigresen semua,
sila naik bas yang sama ye :)

untuk balik pun sama, akan naik bas yang sama..pukul 7pm dari uss di tempat yang sama..
so,sila cam muka driver bas dan no plat bas ye untuk kesenangan masa depan..hehe
kalau takut lupa, tangkap gambar bas tuu ye.. n_n

kita enjoyy..!! 
far far away ^^

transformers!! antara ride yang wajib anda naik.
super best gila kentang..kami bagi 5 bintang..hehe  



 yeaahh..berjaya naik roller coaster lane merah tuu :D
baju hujan nie kami bawa sendiri..beli kat mydin je yg murah-murah..
jimat kos tak payah beli kat USS..hehe thanks meem belanja baju hujan tu! :D
 lunch makan set burger.. untuk 6 orang makan, 72SGD
Alhamdulillah kenyang..yeng penting halal :)
 sebelum balik,beli sedikit buah tangan untuk di bawa pulang..


shopping berplastik-plastik..sorang 1 je souvenir..kesian..
masing-masing miskin dalam uss tuu..
semua nye salah i kan..huhu T_T

*tourist*
sangat indah bercuti bersama teman rapat..
buat hajar,ika,teha,meem dan zul.. terima kasih atas sokongan korang!
thanks for wonderful holiday!
best friend forever!
efa~zul~meem~ika~hajar
xoxo
thankss sudi baca ^^


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PAKEJ USS
PROMOSI SAH SEHINGGA DECEMBER 2015
BOLEH PERGI PADA BILA-BILA MASA :)

**PROMOSI
PERCUMA 5$ meal voucher & 5$ retail voucher 
 **terhad, selagi stok masih ada, sah untuk dewasa sahaja.


Pakej Sehari di USS

Dewasa RM208 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM168 (4-12 tahun)

Pakej Termasuk:
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
Danga Bay-USS
 (Seat in Coach return transfer) 

*Departure time 
from Danga Bay:
From JB      : 7.20 am
From USS  : 6.30 pm

****************************************
Pakej 2D1N JB-USS

Dewasa RM308 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM258 (4-12 tahun)
*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 1 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel


****************************************
Pakej 3D2N JB-USS

Dewasa RM368 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM298 (4-12 tahun)
*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 2 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk booking,boleh email details berikut ke:
efanurjannah@gmail.com 
Nama           :____________________
  No IC           : _____________________
No hp           :____________________
tarikh pergi   :____________________
  jenis pakej    :____________________  
 jumlah pax   :______________
 E-Mail          :______________

untuk maklumat lanjut boleh hubungi: 
                   Call/SMS              : 019-9767971  (miss efa)
WhatsApp only     : 017-6843821
                         Email                    : efanurjannah@gmail.com
         


terima kasih ^^ 

53 comments:

aNa LiEyA said...

boleh bg no phone utk pakej van tu x?sy penat cr xjmpe kt google ni..
hehehe..
boleh email sy marliana85.mmt@gmail.com

Efa Nur said...

dear, efa dah email details ya :)
terima kasih :)

Farah Wahida said...

Salam..boleh x email details sal package tuu.. n how I can get it..thanks may Allah bless u..

Efa Nur said...

wslm dear Farah Wahida :)
boleh bagi email, nanti efa send details pakej uss ya, tqq dear :)

Faridzul said...

My visit to Universal Studios Singapore

http://faridzulabdrahim.blogspot.com/2014/03/travelog-universal-studios-singapore.html
http://www.youtube.com/watch?v=l3rwo54KVgE

eika said...

Bole email details pakej ni ? Tq awk :)

eika said...

Bole email details pakej ni x ? Tq awk :) , eikazulaikha97 @gmail.com

Efa Nur said...

Dear eika,
efa dah email details pakej uss nie ya.. tq dear :)

Anonymous said...

hye.. :D
email kan details package please..
farhanna_isa@yahoo.com
thanks ya.. :D

Farhanna Isa said...

emelkan details pakej...thanks ya.. :D
farhanna_isa@yahoo.com

Efa Nur said...

Dear Farhana =)
efa dah email details pakej uss ya, terima kasih :)

Zarina Sofea said...

Salam sis boleh email x pakej uss ni kt mbstar_zarina@yahoo.com

Efa Nur said...

wslm dear zarina :)
efa dah email details pakej ya.. tqq dear =)

Anonymous said...

email details pakej please. .fazryna@yahoo.com

Efa Nur said...

dear, efa dah email details pakej ya :)
terima kasih :)

Anonymous said...

Salam... Email details pakej ya.. eme_ong@yahoo.com
Kanak2 bwh 4thn mcm mane?

Efa Nur said...

untuk kanak-kanak 3tahun ke bawah, percuma :)
efa dah email details pakej uss ya, terima kasih :)

JaJa said...

Efa boleh pm details uss ke miss_393@yahoo.com
Tq :)

Efa Nur said...

dear Jaja,
efa dah email details pakej uss ya :)
terima kasih dear :)

Anonymous said...

Tolong bg detail pakej uss ni kat saya special_pals@hotmail.com.

Efa Nur said...

Dear,
efa dah email details pakej ya..terima kasih :)

Anonymous said...

Salam, bole email details pakej x kt xii.memories@gmail.com tq!

Efa Nur said...

wslm dear :)
efa dah email details pakej ya..tqsm :)

faizzah isa said...

Assalam , boleh emelkan tak pakej ke uss tu ? Tqq :)
nurfaizzahmatisa@gmail.com

Efa Nur said...

Wslm dear faizzah :)
efa dah email details pakej uss ya..
tqsm dear :)

jaja cute said...

As Salam efa... bleh x bg hrga pakej ke uss awal thun dpan? dlm bulan 1 atau bulan dua. emailnye adalah hajarprodrive@gmail.com . terima kasih..

Efa Nur said...

wslm dear jaja cute :)
efa dah email details pakej uss ya..
tqsm dear :)

Haslinda Hassan said...

Salam..bleh x bg detail pakej ke uss utk 2d 1n untuk cuti deepavali nnt..tq

Haslinda Hassan said...

adlinecy84@gmail.com

Efa Nur said...

Wslm dear Haslinda :)
efa dah email details pakej uss ya..
terima kasih :)

Anonymous said...

Salam dear
boleh emel saya pakej uss?
mas_ismar@yahoo.com

Ahmad Kamal said...

boleh bg no phone utk pakej van tu x?sy penat cr xjmpe kt google ni..
hehehe..
boleh email akj930902@gmail.com

Efa Nur said...

Ahmad Kamal:
efa dah email details pakej ya.. :)

untuk info boleh email efa:
efanurjannah@gmail.com
atau call: 019-9767971

terima kasih :)

Yan|Aid said...

Aslm'kum... saya yang (snappysmoothie.blogspot.com)

nak tanya kalo dok kat dalam bilik kat hotel tuh bising tak... Hikhikhik (pelik tak soalan) Suka hotel tuh tp disebabkan nak g reramai, so ada yang argue hotel attached dgn mall nanti bising... :(

Efa Nur said...

Wslm dear Yan Aid :)
mengikut pengalaman efa, bila duduk dalam bilik tu tak dengar bunyi kat luar..sunyi je hehe
so far rasanya tiada gangguan bunyi di luar bilik ^^

tq dear :)

Anonymous said...

Salam eika.. Boleh x emel kat saya package yg awak amik tu? Emel ke nhoneyz_20@yahoo.com

~DiEyRa~ said...

Salam Efa,

Boleh share package ke USS ni tak? email kn pd akak leh? email azalieyra@hotmail.com
thanks... :)

Efa Nur said...

Wslm dear :)

efa dah email details pakej uss ya.. terima kasihh :)

Anonymous said...

Salam dear, boleh emailakn details package tu tak?

amaninamazda@gmail.com

Thanks in advance!

Peyka Zainal said...

Salam, boleh emailkan package uss tak?

Peykazainal@gmail.com

Tq in advance :)

Peyka Zainal said...

As salam. Boleh emailkan package uss tu?

Peykazainal@gmail.com

Terima kasih :)

Efa Nur said...

wslm dear Peyka Zainal :)

efa dah sent email detail pakej uss nie ya..

terima kasih :)

Anonymous said...

Salam..bleh email kan package USS tu?terima kasih ☺ nuratikamustary@yahoo.com

Efa Nur said...

wslm dear :)
efa dah email detail pakej ya..
terima kasih :)

zam3919 said...

boleh email quotation untuk 2 dewasa 2 kanak2 umur 4 & 5 thn.. cadangan tarikh pd 19 hingga 21 mac 15. (3D 2 N)
email: nizam3919@gmail.com

Efa Nur said...

en.nizam: efa dh email detail pakej ya..
terima kasih :)

norlili hajar chik hisham said...

Blh tolong email kan package 3d2n,utk
2 dewasa
1 kanak2 3 tahun
1 baby 1 tahun

emailkan ke nhch85@gmail.com

Efa Nur said...

dear norlili,
efa dh email detail pakej uss ya..
terima kasih dear :)

Anonymous said...

Salam. Boleh emailkan ke ainhana92@gmail.com quotation untuk 15 org university students. Cadnagan tarikh hujung tahun ni. Terima kasih

Efa Nur said...

wslm dear :)
efa dh email detail pakej ya..
terima kasih :)

Anonymous said...

Assalamualaikum Sis.

Saya Shikin. Nak minta quotation untuk 5 dewasa + 1 kanak-kanak (umur 3tahun).

Bilik untuk 2 (2 dewasa+1kanak2 & 3 dewasa)

Anggaran perjalanan: Oktober 2015

Emel kepada ashikin_ahmad@yahoo.com

Terima kasih.

azizi zizi said...

Salam..bleh x bg detail pakej ke uss utk 2d 1n dan pakej sehari di USS..bil seramai 6 dewasa dan seorang kanak-kanak..kalau pakej sehari tu hotel mna yg van boleh ambil

azizi zizi said...

sory date utk pergi tu pada 24-26/12/2015

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog