Tuesday, June 4, 2013

Percutian Langkawi 3D2N [Company Trip - MINAREX RESOURCES SDN BHD]




Assalamualaikum :)

okey, takde idea nak tulis intro.. *_*
rasa malas nak update blog..busy dengan kerja.. sampai nak basi dah cerita trip Langkawi nie..baru sekarang sempat update..ggrrrr...ada ke orang yang sudi baca nie??hihihi

minggu lepas, 31 Mei hingga 3 June 2013 efa bawa group Family Day syarikat Minarex Resources  ke Langkawi. Berkerja sambil bercuti, orang cakap menyelam sambil minum air, tapi trip nie efa tak sempat menyelam, cuma minum air laut je..hehehe efa sebagai Tour Leader untuk trip ini. pengalaman pertama efa bawa group ke destinasi jauh sikit..hehe sebelum nie banyak bawa trip ke Melaka, KL je :)

 corat coret sepanjang trip Langkawi:


Hari pertama :
-Kami bertolak malam 31 Mei lebih kurang pukul 10malam dari Masjid Diraja Bandar Sultan Sulaiman, Klang.
-peserta seramai 42 orang. berhenti rehat di hentian Tapah dan pagi tu berhenti solat subuh.
-Sampai terminal Feri Kuala Perlis dalam pukul 7.00 pagi. Tiket feri pukul 8.30pagi. perjalanan dari jeti Kuala Perlis ke Langkawi ambil masa lebih kurang 45 minit.
-Tiba di Sandy Beach Resort lebih kurang pukul 11 lebih, check in dan makan tengahari.
-Petang ada aktiviti telematch untuk semua ahli keluarga Minarix. Permainan yang di mainkan petang tu antaranya: kategori kanak-kanak, cari gula dalam tepung, kategori dewasa, sukan tarik tali, boling kelapa, terompah gergasi, dan permainan baling telur. memang meriah sungguh masa tuu..hehe
-malamnya makan malam di resort dan aktiviti sendiri. 

Hari kedua:
-Langkawi Tour, tour guide dah ready bawa kami jalan-jalan sekitar Langkawi.
-antara tempat yang sempat dilawati, kilang batik, kilang gamat, Kota Mahsuri, shooping di Haji Ismail Group, dataran Lang...
-kebetulan pada hari kedua Langkawi dituruni hujan Rahmat, so tak dapat nak naik cable car kerana keadaan cuaca yang tidak mengizinkan =_=
-malam nya pula ada BBQ dan sesi karaoke di tepi pantai resort..

Hari ketiga:
-sarapan pagi di resort
-siap-siap kemas barang terus bergerak ke jetty...
-feri pukul 12.30pm.. sampai jeti kuala perlis dalam pukul 1.30pm
-sebelum bertolak kami makan Laksa Kak Su, big boss Minarex belanja semua orang.. terharu i dapat makan free.. mekasihhh boss!! :D 
-perjalanan lebih kurang 8jam.. dalam pukul 11.30pm sampai Klang.
-pastu terus gerak balik Putrajaya, besok nye kerjaaa T_T
 
benda wajib bila datang Langkawi ^__^


Alhamdulillah lega sangat bila trip nie dah selesai..
Syukur dapat peluang dan pengalaman nie..
dan di kelilingi insan-insan yang baik hati & sudi berkongsi ilmu..
terima kasih atas layanan baik pihak resort, tour guide dan semua peserta..
Pengalaman yang paling berharga tak dapat di beli di mana-mana. :)


Dikesempatan ini, efa ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua ahli keluarga 
Minarex Resources Sdn Bhd 
 selama trip ini berlangsung, terutama sekali big boss Minarex En. Rahman dan yang paling berjasa yang banyak membantu dalam menjayakan trip ini, 
tuan manager Minarex En. Radhi, dan En. Najib  :)
kalian sangat-sangat sporting dan terbaikkk!! ^__^v 
"maaf andai ada yang terkurang"

dan juga setinggi-tinggi penghargaan buat En. Abd Ghani atas kepercayaan yang diberikan untuk efa menjayakan trip Langkawi ini.
kepada sesiapa yang ingin buat family day, company trip atau nak pakej percutian berkumpulan boleh hubungi En. Ghani di facebook UKWA Enterprise :)

Jom melancong...cuti cuti Malaysia..
segalanya ada di Malaysia 
^^





terima kasih sudi baca :)

5 comments:

Mek Onie said...

LANGKAWI BEST GILA KOTTTTTT

Efa Nur said...

@Mek Onie: memang sangat BEST giler..
InsyaAllah efa g Langkawi lagi awal bulan Julai nie..g sendiri pulak sbb hari tu xpuass..hihihi :D

amalina afiqah said...

wahhh, bestnyeerr. lama x pegi langkawi. uhuukk. lama sangat kott. huhuhu

Belog PenaMaya said...

nak pepero..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog