Saturday, December 19, 2009

K.E.H.I.L.A.N.G.A.N.


untuk tahun 2o09 nie..
pelbagai dugaan dan bermacam-macam cabaran yg telah ku tempuhi
paling menyayat hati ku apabila.....
laptop Acer yg baru ku beli guna duit simpanan ku sendri telah di 'ambil org'
lapt0p yg aku sayang sgt 2 telah ku beli mase PC Fair kt KLCC pada tanggal
12April2o09
dan telah di kebas org pada
18june2o09
MasyaALLAH..hanya 67hari saje laptop 2 dpt bersama ku...
sedih dan hancur nya hati ku hanya Allah saje yg tau
lg sedih sbb lapt0p 2 hilang 5hari lps besday ku..13 jUne
l0kasi lapt0p 2 hilang di umah no*,im6,indera mahkota,KUANTAN,phg
apa lah nasib ku..dan mase lapt0p 2 hilang,aku berada di kelantan..tgh keje part-time cuti semester as product c0nsultant Fernleaf...mmg aku d0wn giler time 2..sape xsedih kn?dh la ssh2 kite kumpul duit nk beli pas2 senang2 org nk curik! lg2 aku nie dr keluarga yg sederhana...
urmm..pelbagai ikhtiar yg aku usahakn dan akhirnye aku dh tau sape yg curik nye..
insan 2 bernama
WAN MUHAMMAD AZRUL BIN MAMAT ARIFING-870403-05-5057 & MOHD SYAHMIL NIZAM BIN HASSAN-870912-11-5695
member kpd member ku...d0rg mmg ****.....
mule2 aku syak je..sbb d0rg mmg slalu wat keje cm2...tp xmengaku..
last2 aku nekad pggl seseorang suruh gertak dorg..
(kawan kepada kawan)
dan hancur hati ku beserta geram dan marah yg teramat2 sgt bile (lepas kena belasah) SYAHMIL baru mengaku die yg curik laptop aku 2..depan mata aku sendri n telinga aku sendiri yg mendengar pengakuan die!!!
Ya ALLAH...xterbayang rase nye perasaan mase 2..rase mcm nk bunuh2 je die 2..
lg 'terharu' bile die ckp die dh jual laptop 2 dgn harge rm5o0 kt bdk terengganu..MasyaLLAH..
tp apa kn daya..sabar je lah..Malaysia ade undang2 kn?tp...
peerrghhh...lg berapi bile SYAHMIL dh di tahan n di lokap tp AZRUL dpt melarikn diri..alasan,POLIS xdpt kesan kt mne die lari.****
2 3 hari je die kt lokap pas2 bapak die yg 2x5 ngn die g jamin n call aku s0h tarik report serta die akan ganti balik lapt0p aku 2...kalo aku mntak 2 lapt0p pon die snggup ganti..janji anak die di bebaskan..siap kate,kesian anak die masih mude..mcm ****!!! tp aku kate ganti balik lapt0p aku dlu..die kate die usaha kn..xlame lps 2 aku dengar cite SYAHMIL dh kuar..bapak die jamin..
aikk...pelik,apasal die leh kuar senang2?aku call polis yg amik kes aku nie..
die boley plak jawab yg SYAHMIL mengaku x bersalah...
last2 kes nie senyap sunyi sepi je sampai skrg
kesian nyer aku..hukhuk

tp aku tau ada dalang di sebaling sume ini-BOY!!!where r u??

wlau di mana korg sume berada skrg nie,ingt lah ALLAH tetap melihat dan bersama

aku sedar yg diri ini tidak lah sempurna untuk menasihatkn org lain
tetapi sbgai org yg teraniaya,aku hanya mampu berdoa..

"Bismillahirrahmanirrahim.."
"Ya Allah,berilah pembalasan yg setimpal kepada org2 yg telah menganiaya diriku, berilah mereka kesedaran untuk melihat jalan pulang ke arah kebaikan, jauhkan lah insan lain dari teraniaya, Ya Allah, sesungguhnya Engkau lah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"


aku dh dpt terima hakikat n kenyataan ini dan aku sedar setiap yg berlaku itu pasti ade hikmah di sebalik nya..itu lah janji ALLAH..setiap yg datang pasti akan pergi...
tidak di lupakan kpd kwn2 ku yg sentiasaa bersama ku tika susah dan senang..jasa kalian sentiasa tersemat di hati ini..thnx 4 everything...

HANYA KENANGAN
ini lah gambar terakhir lapt0p ku pada 27April2o09

sudah nasib malang ku agak nya...sehari lps lapt0p ku hilang, cermin mata pulak pecah..hukhuk.. nasib xbaik betul..lps satu,satu dugaan yg dtg..
menangis xberlagu laaa....
lg sakit pecah time aku tgh bekerja..dh laa kerja ku bercakap dgn org ramai..
walau pun perit,menahan sedih dalam senyuman..hanya ALLAH saja yg tahu..
teraba-raba dlm kerabunan..huhu


-RETAK SEBELAH-

-setiap yg berlaku pasti ada hikmah nya-
-sabar dan harus terus bersabar-

efa nurjannah




1 comment:

azziereyes said...

hye!!! we have the same birth date-- cool ok, June 13th girls rawk!!!

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog