Wednesday, May 9, 2012

Akhirnya aku Kahwin! ^^

 

 
 

Hello..hye..hye..hehe ^___^
tak tahu lah nak tulis apa untuk perenggan pertama nie.. takda pembukaan, kita skip terus ke penutup jelaaa boleh?hehe okay, tak lawak! cuma nak sharing is caring pasal satu benda best nie. di sebabkan sekarang masih dalam mood gembira, ada baik nya efa menulis di blog ini yang dah agak parah semenjak dua tiga empat bulan lepasss...hahaaaaa ~ambil mood gembira kerana mengikut petua dari Fatin Liyana, menulis blog ketika mood gembira! haaa ^__^

 Entry ini di tujukan khas istimewa special buat adik kesayangan hamba iaitu tak lain dan bukan Siti Nurhaliza. kerana ini kisah tiada kaitan dengan beliau. eh!


Akhirnya Aku Kahwin!
anda anda sekalian kenal dengan Herna Diana?? kalau tak kenal maka tak cinta sila tekan sini! hehehe....efa sebenarnya baru je habis baca novel Akhirnya aku kahwin! dan baru kenal dengan penulis novel yang sangat ohsemm ini... menurut sejarah padang pasir, efa nie bukanlah peminat mahupun pembaca novel yang tegar. tapi minat jugak laa..hehe ikut mood ikut angin ikut peredaran masa..eh. 

pada yang dah baca novel nie mesti rasa teruja nak baca lagi kan. pada yang belum baca, cuba lah baca..hehe sangat sangat best. malam tadi sebelum tido baru efa berjaya menghabiskan novel nie..rasanya dalam masa dua minggu baru habis sebab hari ini baca esok tak baca esok lagi baca tak baca baca..memang laa lambat kann... tapi best.memang tak sabar sabar nak baca sampai habis. nasib baik lah happy ending kan...hekhekhek ^^  







suka sangat dengan gaya penulisan Herna Diana.. sangat santai cool gempak comel semua ada laa..haha efa baca dengan penuh perasaaaann tuuu.. dari awal baca dah letakkan diri sebagai Didi (watak utama) cool gila gelak sorang sorang bila baca novel tuu..sangat loyar buruk..suka suka suka...haha dan paling best bila tiba klimaks, ketika kematian ibu bapa Didi, efa nangis sungguh sungguh..sangat berkesan penulisan beliau..  

lepas habis baca, berangan nak dapat lelaki seperti abang syafiq, abg syafizi...hehehe dan dan jugak malam tadi efa tidur mimpi kahwin tapi tak jadi.. macam lari tajuk je..hahahaa ape pun..novel ini sangat best. memang tak rugi beli..hehe ^^ selamat maju jaya untuk kak Herna Diana ^^ 




 ~sekadar gambar hiasan~




thankss ^^




7 comments:

Mizz ErMa said...

wah, yeke? xpenah nampak la pulak kelibat novel nih kat kedai buku..(mcm la selalu pg kedai bku sgt) err..hehe

ezyra daniel said...

ehh novel nie cam syokk je heheh

suhailas said...

wahh nak kena rembat gak nii..ari tuu ada nmpk kt MPH tapi terrembat novel lagi ..heheheh best eeee...!!!!

Iffah Afeefah said...

ye ke
cm best je

nak bace nak bace

tpi xbeli2

cik deyla said...

e_______________________e

efa nur said...

mizz erma: try laa cari novel nie nti..best :)

ezyra daniel: cuba dulu baru tahu..heheehe :D

suhailas: rembat kak jgn tak rembat..hikhik :D

Iffah Afeefah: nanti beli laa ye yunk..lau nk pinjam efa boleh bg..heee :D

cik deyla: ^____^

armouris said...

terjumpa e-book percuma yang bagus untuk orang yang nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog