Tuesday, September 25, 2012

Austin Steak House, Bandar Baru Bangi

 


hye..hye..hello hello....selamat menjamu selera :)
anda akan di jamu dengan hidangan gambar makanan yang menarik lagi lazat dalam entry nie..
untuk cuci mata anda semua... mempersembahhhh kannnn....hehehe

17 sep 2012. 8.30 pm
kami sekeluarga dinner di 
Austin Steak House yang terletak di seksyen 7 Bandar Baru Bangi.
hari tu merupakan my mom's birthday... so, kira meraikan laa..hehe lagi best dinner nie di sponsor oleh seorang jutawan...hihihi thanksss Kak Aisha sebab belanja kitorang semua :) *hug*

minggu lepas busy giler sampai tak sempat nak update cerita nie..harap masih belum terlambat..hehehe

Kitorang 1st time makan kat Austin Steak nie.. not bad laa.. deco dalam tu cantik.. motif pekan koboi sgt.. sampai kat lampu pun ada topi koboi..sweet je..hihi  
restaurant nie pernah masuk rancangan Jalan Jalan Cari Makan TV3..

malam tu masa tengah tunggu order, tiba-tiba je blackout... owwhhh...potong stimmm betul...
dalam masa 30 saat tiba-tiba ada sorang staff datang bawak kek bernyala lilin... owwhh...rupanya ada surprise untuk group chinese meja sebelah kitorang.. celebrate birthday... ingatkan nak bawak untuk my mom..hehehe kebetulan sama pulak..tapi kitorang awal-awal dah potong kek kat rumah...hihihi *__*


antara makanan yang di oder..




 Chicken Golden Blue RM 10.90..
rasanya ini yang paling best sebab dalam ayam tuu ada cheese :)


MENU & HARGA






sekian, terima kasih.. 
^__^


14 comments:

Iffah Afeefah said...

sangat menggiurkan rupe die

kene ajak family pegi ni

slalu gak g seksyen 7 tapi kedai lainla

efa nur said...

iffah kembo, lepas nie
ajak family and jiran-jiran semua g sane k...hehehe :D

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam.mm..nmpak sedap.bagusnya ada doa makan kat menu =)

Yuyu Zulaikha said...

akak suka datang sini dengan laki masa depan. hehehe.. sedap tapi reasonable price ^^

efa nur said...

khumaera : wslm...2 laa..
sambil tengok menu, boleh baca doa sekali kt menu tu.. :)

efa nur said...

Yuyu: lain kali jom laa makan sekali kat sane...hehehe :D

zacky786 said...

wow.. alamak jauh plak..
klw stdy lg kt nilai xdlu blh la terjah sini.. haisshh ..

JunAina said...

walaupun dekat je tapi tak pernah pun pergi...anak2 jenis typical kalau nak makan sibuk cari nasi goreng kampung!

nur said...

yum yum..hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Al Fhizoun Hafifi said...

Deco id give an a laa..good effort...tapi dari segi rasa dan kualiti makanan...sighhh...tak payah laa compare ngan TGI atau Chillies kan...dgn brader jual western kat foodcourt precint 9 tu pon bertiang kena tinggal...sirlion steak yg hanyir...coleslaw yg rasa sabun...cordon bleu yg xde cheese pastu tetiba ada pulak kuah tomato yg rasa rempah maggie...even budak2 ni pon kata chicken chop x sedap...kalau sbb harga murah then kenapa plak brader p9 ngan kat updown DU tu boleh buat power punya? Kena pulak diambil order oleh pelayan yg entah turun dari kampung mana...mcm nk bergaduh je bila kita tanya pasal menu...overall...definitely tak datang sini dah...tobat..!!!

Al Fhizoun Hafifi said...

Haa...kalau awak x approve saya punya komen smlm maknanya awak ni mesti ahli keluarga owner kedai tu kan? Saya tulis tu sbb x nak ramai org yg teranianya je... Orang lain pon jual harga murah jugak tapi org yg makan puas hati sbb setimpal dgn harga...kalau org balik menyumpah tak halal duit yg kami bayar tu...itu je...cuba2 laa banding rasa awak punya masakan dgn peniaga lain...hidup di dunia ni nak ada berkat dan rezeki halal...

efa nur said...

saudara AL FHIZOUN HAFIFI:
maaf,sy hanya pelanggan kedai tu saje. dan itu juga merupakan pengalaman pertama saya makan di situ,
lain org, lain citarasa.. for me, okey je kedai tu..layanan pada ketika tu pun okey..

mungkin ianya tidak memenuhi selera dan cita rasa awak.. neway, thanks for your comment :)

Anonymous said...

Alfhizoun hafifi..kau Poyo je..konon orng bandarlh sgt..puuiiihhh.. cerewet nak mampus... ada orang kisah ke kalau kau x dtg lg ke kedai tu ..hahahah.. rasa nak muntah baca komen kau.. haakk tuuii..

Anonymous said...

Sedapnya menuduh orng mcm tu..hahaha..kau nie mesti pondan kan..cerewet sgt..atau kau dengki dgn owner kedai nie..hahaha

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog