Tuesday, November 20, 2012

[PAKEJ] TRIP KE PETROSAINS, MUZIUM DAN KILANG COKLAT BERYL'S

 
Syukur Alhamdulillah..pada 8 Nov yang lepas, 
telah selamat dengan jayanya Trip lawatan sehari ke 
Petrosains, Muzium Negara dan Kilang Coklat Beryl's.
bilangan rombongan seramai 120 murid dan 10 guru dari
Sekolah Kebangsaan Presint 11 (1) Putrajaya.
ini adalah trip kedua dari sekolah yang sama selepas Trip ke Melaka  pada 30 Oct lalu.
selaku Tour Leader untuk rombongan ini ^^


rombongan 3 bas :)
 

tempat lawatan pertama adalah ke Muzium Negara...
di sebabkan agak lewat mulakan perjalanan hari tu,
 so segala perangcangan masa terpaksa di percepatkan..huhu
agak berkejar-kejar juga..
tapi Alhamdulillah segala yang di rancang berjalan dengan lancar.. :)

  
klik gambar untuk lihat lebih jelas ^^

bersama pelajar di muzium.. sejujurnya group kali ini paling best..hehe
cikgu dan murid-murid semua sangat sporting ^_^
seterusnya lawatan ke Petrosains, KLCC.

klik gambar untuk lihat lebih jelas ^^  

tempat lawatan terakhir adalah ke
Kilang Coklat Beryl's yang terletak di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.
ini adalah tempat paling best bagi orang yang gila coklat macam efa..hihihi
memang borong habisss... ^^
selain membuat lawatan tentang cara membuat coklat,
 di kilang tersebut juga kita boleh beli coklat dengan harga kilang..murah-murah ^^

 klik gambar untuk lihat lebih jelas ^^ 


antara coklat yang sempat di borong..hehe

 
hadiah Lucky Draw untuk murid-murid dan guru-guru ^^

di kesempatan ini, efa ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan trip kali ini.
tanpa sokongan anda, siapa lah saya..cewahh...hihihi
millions thanks to En. Ghani, En. Wan, Cik Hidayah (pelajar praktikal) kerana sama-sama membantu dalam trip ini. semoga kita dapat bekerjasama lagi pada masa akan datang..hehe
tak lupa juga buat Kak Yam dari sekolah presint 11 (1)
 yang sangat baik hati kerana memilih kami :)


segala yang baik itu datang dari Allah,
dan yang kurang dari diri saya sendiri..
maaf andai ada yang terkurang sepanjang trip tersebut..
^^


akhir kata, rindu pulak kat budak nie..hihi
adik yg tunjuk peace tu ntah ape name die..lupa..hehe
sangat keletah, selalu inter frame dalam gambar..banyak betul gambar dia..
banyak tanya..suka gelak-gelak..dan sebelum balik tu dia masih tanya..
"nama akak ape ye?lupa laa.. Timah ke?"
erkk...rasa nak gigit je budak nie..hahaha


^^ TERIMA KASIH ^^
dari:

^^


2 comments:

DiilaNordin said...

eh macam kenal plak... hehe

neway, sy baca blog ben ashaari,
dia ckp akak jual crepe durian. teringin gak nak rasa... camna nk beli ek?

TQ =)

efa nur said...
This comment has been removed by the author.

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog