Monday, November 29, 2010

BERANI MATI : BLOG EFA BEST !


Nie nak buat pengakuan
BERANI MATI: BLOG EFA BEST!
anda rasa??Lu pikir lah sendiri..hehe okay,untuk yg berapa kali nie efa join segmen yg di bangkitkan oleh blogger otai pilihan rakyat Malaysia..siapa lagi kalau bukan en. BEN ASHAARI..kn..kn...sokong tak?? kalau tak sokong, efa gigit nanti..!!! hihi

okay, untuk segmen nie, efa nak cerita sikit tentang:

1) LATAR BELAKANG BLOG EFA NUR
  --->> Blog efa mempunyai pelbagai cerita, termasuk kisah peribadi, petua, hal agama, isu semasa dan macam-macam lagi. Efa mula buat blog pada tahun 2008 ketika praktikal di Aakasha Travel & Tours, Presint Diplomatik,Putrajaya. sekadar suka-suka setelah melihat manager efa ketika itu rajin berblog pada waktu kerja..kihkih nampak seronok sangat.apa lagi, terpengaruh lah dan terhasil lah blog EFA NUR.. :)

2) KETEGORI BLOG
  ----->> kisah peribadi, selain itu efa ada berkongsi petua,tempat-tempat pelancongan, isu agama dan pelbagai lagi.

3) USIA BLOG
  ----->> Usia blog efa dah 2 tahun lebih, bermula sekitar bulan 0ktober2008 dengan follower seramai 9 orang selama 2 tahun..tapi baru sebulan ni blog efa betul-betul aktif dan syukur Alhamdulillah sekarang follower dh seramai 242 (ketika entri ini di tulis)

4) TUJUAN BUAT BLOG
  ----->> Tujuan efa pada mulanya sekadar ingin meluahkan perasaan dan setiap detik kenangan suka duka dalam kehidupan efa, tapi sekarang mempunyai cita-cita untuk membangunkan sebuah blog berunsurkan pelancongan lepas habis belajar nanti. InsyaAllah.

5) YANG BEST...
  ---->> apa yang best ye blog EFA NUR nie?? boleh tolong jawab kan tak??hehe mungkin pada efa, blog efa best sebab nampak cantik, pada mata pandangan mata efa lah..pengakuan berani mati nie..hehe kerana banyak warna pink kot..masuk bakul angkat sendiri.. okay,efa rasa dari segi isi kandungan entri efa best dan kalau nak tau best atau tak, boleh baca setiap entri efa okay.. :)

6)SASARAN TRAFIK
  ---->> sasaran trafik untuk tahun depan, sehari berapa UV? urmm..sasaran trafik, kalau ikut hati, dalam sehari efa nak capai sejuta UV..boleh ke?hikhik okay, bab nie tak berani mati..hehe cukup 500 sehari rasanya...kena usaha lebih nie..insyaAllah.. :)


~anda rasa, blog EFA NUR best ke..??sila komen..hehe..



 
 
 
 
~sekian,terima kasih~

12 comments:

iqbalhakimi said...

ayuh cik efa kiter!! =D

efa nur said...

hehehe..yeeaahh...berani mati..! :D

chentamiera said...

yea!!...kiter leh jd geng berani mati ni..hihi

efa nur said...

hihi..yeeaahh...miera,kite geng.. :D

nazirulhazwan~ said...

best pada org ker tak tu blakang cite.yg penting kite berani!!tahniah babe. den songkong:0

Hishyamuddin said...

berani cik efa ni..hehehe
pape pun,menarik...
follow cik efa..

Hishyamuddin said...

berani cik efa ni..hehehe
pape pun,menarik...
follow cik efa..

cplud miera said...

singgah cni..best!

i'm follow

akmafaizal said...

tak taula best ke idak..1st time redah sini...selamat berkenalan

cikmimmie said...

meriahnyeer....

Puteri Iqa Izyan said...

hye efa..iqa datang lagi.. :D

efa nur said...

nazirulhazwan: Terima kaseh...hee :)

Hishyamuddin:hehe..hidup kena berani...:) thanx folow efa..efa folow balik k..:)

cplud miera: tQ dear.. :)

akmafaizal : selamat berkenalan.. :)

cikmimmie:hehe..meriah baru best..hikhik :D

Puteri Iqa Izyan: hye iqa..:) selamat dtg lagi...(^_~)v

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog