Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?


haaaiiyaaa....bosan nya hari ini..mama papa saya pergi shoping..
tinggalkan saya sorang-sorang kat sini..
ehh..ehh..adui..aduii..aduii..
perut pulak dah mengalun kan lagu dangdut ni..
tapi tak apa,sebab saya boleh makan burger

yeeaaah...sedap nya burger ni,nampak menarik dan tertarik
sebab isi daging nya nampak
gebu,comel dan kiut macam saya...heee..:)
mesti lazat nie...sekali makan mesti nak lagi 10 biji..
taaraaaa........

lepas saya makan 10 biji burger, begini laa hasilnya...
comel dan gebu kan..montel pulak tu..
nenek pasti suka nie...hihihi
"itu laa mama papa,shoping tak bawak baby"hee...
tadi saya nampak ada sesuatu yang best la kat dapur
warna macam gincu mama..
besar macam perut papa..
urrmmm..... 

nyyammm...nnyaaammm....
tembikai gergasi rupanya....
sedap,lazat berkrim...
(En.Ben pasti suka)
saya kena habis kan cepat ni,nanti En. Ben nak sikit..
"mana boleh,kalau nak,beli sendiri ye"hehehe....

okay,dah habis makan sedap-sedap,
jom kita layan 1 lagu kanak-kanak versi rock kapak.
"air pasang malam,surut pukul 5, nyonya bangun pagi,siram pokok bunga,
pokok bunga melor tanam tepi kolam,itik bertelur ayam menetas.."

heee....mama pesan kita kena selalu senyum..
sebab senyum itu sedekah.
dan juga petua awet muda..senyum selalu ya..
saya selalu senyum macam ni,
comel kan..kan....:)

mama juga pesan,
"walau siapa pun kita,jangan mudah lupa diri"
berkawan dengan semua orang,tak kira bangsa,agama mahupun warna kulit.
buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali.
yang baik jadikan panduan,yang tak baik jadikan sempadan ya.

semoga terhibur.
sesungguhnya yang buruk datang dari saya
dan yang baik itu datang dari ALLAH s.w.t.


~sekian,salam ikhlas~

22 comments:

mush said...

sama² jOin cerita kreatif BA...gud luck utk kamu juga ye...

Mr.Ix said...

singgah2 cerita kreatif kekeringan idea....

jemputlah singgah sini gak..

MR.IX


http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

Mr.Ix said...

singgah2 cerita kreatif kekeringan idea....

jemputlah singgah sini gak..

MR.IX


http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

☆aDihAys☆ said...

all the best=)

Nur Azila Ismail said...

yg ni nice

good luck ya :)

qilarazak said...

gudluck

http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

efa nur said...

terima kasih semua...:)

gud luck untuk semua yg join jgk ye..:)

Lelaki Ini said...

besh2!
moga menang!

efa nur said...

terima kasih Lelaki ini...:)

undi laa efa ye...
pilih entri no12 kat link bwh nie..

http://www.benashaari.com/2010/11/cerita-kreatif-undian-dibuka.html

tQ..:)

anamizu said...

gud luck tau efa ^^

efa nur said...

tQ anamizu...undi efa taw..hihi :)

*cilipadi=hafizah* said...

gudluck sis!

singgah2 tengok citer aye jugak..
http://matapenaalsunan.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-blogger-kering-idea.html

^_^

efa nur said...

hehe..tQ hafizah..gud luck t0ooo ya..:)

caliph shuriken said...

klau si burger tu hntar mekdi ntah apa nama diorg letak ek, hukk...

efa nur said...

haha..yg pasti mesti laku..kn..kn..sbb burger 2 comel...kihkih :D

AkuHanyaPenulis said...

singgah!ngah cari cerita utk d vote..

sudi2 la vote sy, nanti sy bg lolipop..blh?hehe

Kalamhati said...

gud luck ya efa!.=)

efa nur said...

tQ kalamhati....:)

CekLa said...

gudluck!

whitecappuccino said...

Cutenyer citer! :) gud luck yer

apezs shah said...

wow nice capter.. i follow u..;)

efa nur said...

thanx cekla,whitecappuccino n apezs shah..:)

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog