Tuesday, December 28, 2010

kenangan pertama bercinta seminggu..!!


kisah nie dah lama efa simpan sendiri..hehehe tiba-tiba rasa nak luahkan kat sini..buat pengajaran la pada
siapa-siapa yg rasa berguna tu ye..hehehe kejadian berlaku sekitar tahun 2006..efa baru habis SPM...masa kat sekolah dulu efa tak pernah bercinta taw..sebab ayah marah+takde orang nak kot..hahaha lagi satu sebab yg paling kukuh adalah dulu masa kat sekolah menengah,efa ada minat gila-gila kat sorang mamat nie..sampai tak pandang lelaki lain..memang gila laa..mamat tu memang handsome gila..dulu laa..sekarang dah tak..haha malu nye.dah besar nie,bila ingat balik, rasa nak tampar je muka sendiri..hehe
korang ada??hihihi 

okay,lepas SPM..efa ada kerja sekejap..kat hospital Serdang...ada laa sorang mamat nie nak berkenalan dengan efa..efa tak pernah bercinta pun sebelum tu..so,memang excited gila laa bila ada orang ajak couple..haha efa tak berminat pun kat lelaki tu sebenarnya..efa baru 17thn dan dia 26thn masa tu..tapi bila dia asyik bagi ayat-ayat sedih..dia cakap takda orang nak kat dia laa..bla..bla..bla.. dan dia sungguh-sungguh tunjuk yg dia berminat kt efa..lama-lama terbukak pulak hati nie..hehe muka dia selebet je..tapi tak kisah,asal hati baik.. okay,bila efa dah terima dia dan dalam seminggu kitorang couple,pada satu malam tu,dia call efa dan pesan "kalau ada orang tanya efa ada apa-apa hubungan dengan dia,jawab kawan je."lepas tu dia terus letak telefon..pelik juga..seminit lepas tu ada sorang wanita call efa.."awak ada apa-apa hubungan dengan **** ke?" efa pun dengan lurusnya jawab "takda..kami kawan  je.awak siapa?" wanita tu jawab. "saya kawan dia..kalau awak ada hubungan dengan dia,cakap je..kita perempuan sama perempuan..awak cerita je semua nya" lagi bertambah pelik..efa tak tahu cerita pun..dan dengan senang hati efa pun jawab "ya,kami bercinta" lepas tu perbualan kami pun tamat..hehehe

efa cuba hubungi lelaki tu tapi tak dapat..keesokan harinya efa dapat tahu dari kawan lelaki tu yg wanita tersebut adalah TUNANG beliau...dan mereka dah nak kahwin rupanya..mekasih laa buat saya macam nie..huahahahaa.... gud bye laaa..!! baru pertama kali bercinta dah kena tipu..dengan tunang orang pulak tu... isshh..isshh..isshh...nasib badan...aku benci kau!! urmm...yg paling kesian,mereka putus tunang dan lelaki tu betul-betul kecewa..bawak kereta laju-laju sampai excident..beberapa bulan lepas tu abang lelaki tersebut hubungi efa dan suruh efa terima balik cinta palsu si lelaki itu...oohh NO..walau seminggu je, terima kasih sebab tipu saya..dan nasib baik seminggu..kalau setahun??haha jaga-jaga aaa...

sekian,

16 comments:

shahjiehan said...

alahai sedihnya~ takpe2..sabo le ea..

efa nur said...

hehe..mekasih shahjiehan..:)
pengalaman dan pengajaran tu..hihi :D

sya hassan said...

sabo ye efa.. mmg skit aty bile kene maen cam tue.. dah ad tunang tapi still gatal nak cri yg laen.. pdn la muke ptus tunang.. tue la sape suh mainkan kwn cik gebu yg sowg neh.. har har har

efa nur said...

hehe..mekasih cik gebu.. :D
xpelaa...fizo kan ade..kan..kan..hikhik :p

shahjiehan said...

fizo ?glup3...nk artis je...adohai..klo cam tuh SJ pon nk jd artis jgk laa~~ huhuhu

efa nur said...

hehe..kita je nak artis..tapi artis xnak kt kite pun..kehkeh..
amb0i...SJ pun nk jd rebutan ke..hehe :D

misSbLurRy said...

saya rasa apa awk rasa
sebab saya pernah kene
but with my ex....means dia dtg balik tp bersama cincin tunang
damnly la....klo da bertunang kenapa nak dtg balik dan bg harapan???itu pun tahu sebab kantoi...

sampai skrg xnak mengaku lg...ah..wat eva

arggg,,,,xpe benda nie wat kita lebih berhati2 kan

efa nur said...

hye missblurry....
betul tu..benda nie boleh wat kita lebih berhati2..dan jgn mudah percaya pada lelaki kn..huhu

suka2 je mereka nak permainkan perasaan kita eyh..huhu

Azwazee Mohd Daim said...

hola efa.. sedih r tang laki tu xcident..nak kate padan mke pon ade gak..heheh sape suh tpu??huhuh..bercinta selama seminggu??ok sy ade geng rupanya..;p

eelobor said...

nak komen gak la efa....lain kali jgn kawan ngan tunang orang (tak slahkan efa sbb efa tak tau) tapi boleh kawan ngan suami orang, cam saya. hihihiihih. gurau jer dik efa. jangan mare yer..... bersepah lagi duk tunggu efa kat luar sana. hehehe, tapi itu citer lama kannnnn???

shahjiehan said...

boleh jugaj klo dijadikan rebutan~ ahaks

Amy Syaquena said...

alahai sedihnya , sabar ye..

srikandi mie said...

pengalaman jadikan panduan,..;)naty nak kawen jemput mie ye,..;p

AiMaN said...

kah3.....gelak besar atok baca..seriusly lawak...

bey damha said...

cerite yang menarik.. hoho... ape2 hal pun banyak ragam manusia nie.. sabor je la ye... :)

Zone Nana Ke said...

sabar la...best story...

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog