Wednesday, December 1, 2010

Segmen : Aku blogger ! So What ???



1).Latar belakang blogger
---->> Efa Nur, masih lagi menuntut di Universiti Teknologi Mara (UiTM, Puncak Alam, Selangor). Pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan, efa meminati dunia pelancongan dan bercita-cita untuk membuka travel agency sendiri suatu hari nanti..kalau nak pergi travel, contact efa ye..hehe..

2) pendapat anda mengenai dunia blog ?
---->> dunia blog adalah salah satu cara mudah untuk kita berkomunikasi dengan orang ramai untuk berkongsi cerita, tidak kira di mana saja berada. di samping itu ia menjadi medan utama untuk mempromosikan perniagaan. sangat mudah dan berkesan. guna jari pun boleh..:)


3)Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ?
---->>positif: dapat tambah kenalan.walaupun hanya di alam maya, tetapi boleh rapat dan berkongsi cerita.
---->>negatif: kadang-kadang mebuatkan diriku terlena terbuai-buai dalam dunia blog nie..syok sangat sampai tak ingat dunia..sampai kena marah dengan mak..hehehe (tak baik..tak baik..)

4)Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ?
----->> ohh..tidak sama sekali. blog ini sekadar medan untuk efa mencatat dan berkongsi cerita di samping berkongsi cerita dan pengalaman dari rakan blogger yang lain..yang baik boleh di jadikan panduan, dan yang tidak baik tu kita jadikan sempadan dan pengajaran ok.. :)

5)Banggakah anda menjadi seorang blogger ?
---->> takde laa sangat..hehe tapi sebagai seorang blogger, efa rasa teruja apabila ada rakan blogger yang sudi datang baca dan komen entri efa..dan puas boleh kongsi cerita dan pengalaman..
kedatangan anda amat efa  hargai :)


terima kasih..datang lagi..:)

6 comments:

farah hairuddin said...

efa-cepat2 r uat travel agency...boleh org jd org 1st..hehehe...suke jalan2!!

efa nur said...

farah: hehe..insyaAllah kalo ade rezeki nti,efa pggl farah dtg rasmi kan sekali k..hihi
perkhidmatan terbaeekkk punye untk farah..hee..:)

thanx sudi jd org 1st..:)

zacky ~786~ said...

whoaa.~ menarik ..simple jerk//!

efa nur said...

mekasih zacky..:)

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

TERIMA KASIH :)

 
KakiBlog